Nyheter

Naturvernforbundet klager på ulvevedtak

Det er uansvarlig å skyte 32 ulver i ulvesonen, mener Naturvernforbundet. De har klaget på rovviltnemndenes vedtak.

Rovviltnemndene i Hedmark (region 5) og Oslo, Akershus og Østfold (region 4) har gitt fellingstillatelser på 32 ulver i fem revirer innenfor ulvesonen.

I tillegg har nemndene tidligere vedtatt å felle 12 ulver utenfor. Antallet tilsvarer mer enn 30 prosent av den norske ulvestammen, ifølge NRK. Det er også dobbelt så mange som det faglige sekretariatet opprinnelig rådet nemndene til.

Naturvernforbundet reagerer sterkt på vedtakene og kaller det for fullstendig skivebom.

– Det er et fullstendig uansvarlig vedtak å skulle skyte fem familiegrupper og 32 ulver inne i ulvesonen, sier fagleder Arnodd Håpnes i Naturvernforbundet.

Han mener det ikke finnes faglig eller juridisk grunnlag for skyting av stabile ulvefamilier innenfor ulvesonen, og at nemndenes vedtak legger biologisk kunnskap, naturmangfoldlov og internasjonale forpliktelser til side.

– Det er tydeligvis sauenæring og elgjegere som styrer ulvenemndene, sier Håpnes.

Naturvernforbundet har klaget vedtakene inn for Fylkesmannen og mener det ikke må åpnes for å skyte ulv inne i ulvesonen vinteren 2021 i det hele tatt.

(©NTB)

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.