Nyheter

Bruktbilforhandler tiltalt for nye tilfeller av bedrageri

En Fredrikstad-mann er tiltalt for en rekke tilfeller av grovt bedrageri knyttet til kjøp og salg av biler, og er tidligere dømt for lignende saker.

Blant de nye tiltalepunktene, som dreier seg om grovt bedrageri, omfatter seks av dem avtale om kjøp av bruktbiler hvorpå den tidligere bruktbilforhandleren skal ha unngått å oppfylle betalingsforpliktelsen overfor selgerne, som er privatpersoner på forskjellige steder i landet.

Skal ha solgt biler han ikke eide

Ved to anledninger skal han ha inngått avtale om salg av bruktbiler som han ikke var juridisk eier av, og dermed lurt de aktuelle kjøperne – den ene en bilforhandler, den andre en privatperson fra Fredrikstad.

Det vil i retten bli lagt ned påstand om at mannen skal betale erstatning på til sammen 283.000 kroner.

Tiltalte ble så sent som i fjor dømt til over tre år i fengsel for 33 bedragerier og to tilfeller av underslag. Dommen er ikke rettskraftig i påvente av ankebehandlingen.

Les også: Nok en sykehusansatt smittet av koronaviruset

– Skjev etterforskning

Den nye saken mot Fredrikstad-mannen skal opp for Fredrikstad tingrett til våren. Da er den tiltalte klar på, ifølge sin forsvarer, at han ikke erkjenner straffskyld.

– Min klient mener seg utsatt for en skjev etterforskning. Han selger mange hundre biler i året og her er det åtte personer som har klaget. Dem fokuserer politiet på, sier advokat Olle Nohlin til Demokraten.

Les også: Tilstanden rammer slanke kvinner og overvektige menn (Demokraten+)

Samme mann ble også i 2015 idømt fire års fengselsstraff, ifølge Fredriksstad Blad, for blant annet økonomisk utroskap i mangemillionersklassen. Etter å ha tapt flere ankerunder ligger denne saken nå hos Gjenopptakelseskommisjonen, opplyser mannens forsvarer til samme kilde.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.