Nyheter

Syklist tatt med amfetamin og ladd luftpistol

Han var på vei ned til Glomma for å skyte litt, forklarte syklisten i 40-årene, da han på natta ble stanset av politiet med amfetaminsprøyter og en ladd luftpistol i sekken.

Mannen kom syklende på Østsiden en julinatt i fjor, da en politipatrulje fant det naturlig å stanse ham for en prat.

Klokka var rundt ett, og mannen framsto ruset, med store pupiller og varierende stemmeleie, forklarte en av politibetjentene da straffesaken mot mannen gikk for Fredrikstad tingrett nylig.

Ransaket bolig

Ved ransaking fant politiet tre sprøyter i mannens sekk, og han forklarte at det var amfetamin i sprøytene. Han opplyste også at han hadde satt to skudd tidligere på kvelden.

I sekken fant politiet også en luftpistol. Mannen forklarte at han skulle ned til elva for å skyte med denne, og ble gjort oppmerksom på av politiet at det er ulovlig å transportere våpen på den måten.

Politipatruljen valgte deretter å ransake mannens bolig, hvor de fant mer amfetamin – nærmere bestemt 3,3 gram.

Dømt og frikjent

Mannen erkjente straffskyld da han i Fredrikstad tingrett ble idømt en 18 dager betinget fengselsstraff, som også omfatter mindre alvorlige tyverier av øl og mat fra to dagligvarebutikker.

I den samme rettssaken ble samme mann også frifunnet for sykkeltyveri og besittelse av en stjålet sykkel, da retten ikke fant det tilstrekkelig bevist at mannen var klar over at sykkelen var stjålet.

Les også: Ble frastjålet sykkel – et halvt år senere dukket den opp utenfor butikken

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.