Nyheter

Utestedene får gå tilbake til normale skjenketider

Etter et nasjonalt vedtak, får barer og restauranter igjen lov til å servere alkohol etter midnatt. Det hjelper mye, sier daglig leder av Dragen pub, Ingvild Rødje.

Forrige uke ble det bestemt fra nasjonalt hold at barer og restauranter får gå tilbake til normale skjenketider igjen. Dick Ekeroth, skjenkebevillingssjefen i Fredrikstad kommune, regner med at utestedene er sitt ansvar bevisst.

– Hvis man nå skulle være så uheldig at man opplever en økning i antall smittetilfeller, må man se hvordan man håndterer det. Men vi håper på, og regner med, at bransjen følger alle retningslinjer, slik at vi unngår å få en smitteøkning, sier Ekeroth.

Les også: Har stengt det nasjonale ankomstsenteret for nye asylsøkere

– Vi er strenge

Og de gjør de, hvertfall på Dragen, i følge daglig leder Ingvild Rødje.

– Her må alle sprite henda før de går inn. Til og med politiet må det om de skal inn her, ler hun.

Gjestene må også skrive seg på liste ved ankomst, og sprite henda underveis. Med nye og større lokaler, har det gått fint for gjestene å holde avstand under pandemien. Likevel er hun lettet over at den normale skjenketiden er tilbake.

– Det hjelper veldig mye! Folk synes det er for tidlig å gå og legge seg klokka tolv. Det har nok vært mange hjemmefester.

Les også: Kreftkamp på fire hjul (+)

Skryter av gjestene

Om ikke lenge begynner julebordsesongen. Det merkes i hele bransjen.

– Uten den hadde vi sikkert vært uti januar før vi fikk utvide skjenketiden igjen, sier Rødje.

Men også det vil gå fint, skal vi tro Rødjes skryt av Dragen-gjestene.

– Jeg savner normale tider, men gjestene våre er helt fantastiske. De har full respekt for at vi må gjøre som vi gjør, og de fortjener skryt. Uten dem hadde vi helt sikkert hatt problemer vi og.

Mer fra Dagsavisen