Nyheter

Tolletaten beslagla verktøy til en verdi av minst 200.000 kroner

De to polske mennene sa de skulle til Norge for å jobbe, men hadde ingen papirer på de store mengdene verktøy de hadde med seg i varebilen, som heller ikke var tollklarert.

Onsdag 30. september stoppet tollerne ved Svinesund en polskregistrert varebil som kom kjørende inn på tollstasjonen på grønn sone. I bilen satt to polske menn født tidlig på 80-tallet, som opplyste at de var på vei til Norge for å arbeide.

– De fortalte videre at de hadde med seg litt personlige eiendeler, samt noe verktøy, forteller seksjonssjef Per Kristian Grandahl ved Svinesund tollsted til Demokraten.

Les også: Tatt med valp av ulovlig rase i passasjersetet

Kan vente seg bot

Tollerne bestemte seg for å ta en nærmere kikk på innholdet i bilen, og den ble derfor loset inn i kontrollhallen.

– I varerommet ble det da funnet store mengder verktøy, noe nytt og noe brukt. De hadde ikke med seg noen papirer på dette verktøyet, verken fakturaer eller annet, sier Grandahl.

Verdien på verktøyet ble anslått til 200.000 norske kroner, og alt ble umiddelbart beslaglagt fordi varene ikke var deklarert ved grensepassering.

– I tillegg til å miste verktøyet, vil de få en bot av politiet for dette, avslutter Grandahl.

Les også: Avslørt med store mengder hudblekingskrem

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen og Demokraten, se våre abonnementstilbud her.