Nyheter

Hotellsjef Marianne: – Vi må bli en del av Fredrikstad sentrum og ansette en «Gamlebykoordinator»

Gamlebyen hotell har markert 5-års jubileum med godt belegg gjennom sommeren. – Festningsbyen må bli en del av Fredrikstad sentrum, sier daglig leder Marianne Hansen.

Hotellsjefen er opptatt av at Gamlebyen ikke stopper opp i utvikling. Et fortsatt godt ferjetilbud og ansettelse av en koordinator etter modell fra sentrum er viktige grep, mener Hansen.

– Vi må holde fast på visjonen om en levende bydel. Hvor butikker, spisesteder, gallerier og kulturarenaer gir varierte tilbud til besøkende. For oss er samarbeidet med handelsforeningen og ikke minst Visit Fredrikstad og Hvaler viktig. Gamlebyen må bli en del av sentrum, det gode ferjetilbudet opprettholdes og en «Gamlebykoordinator» må på plass.

Kommunale virksomheter til kaserna

Landskapsarkitekt og historiker, Lars Ole Klavestad, foreslo nylig at kaserna i Gamlebyen bør gjøres om til skolebygg. Etter fire år uten leietagere i den nesten 1.600 kvadratmeter store bygningen, mener Marianne Hansen kommunen selv bør ta i bruk kaserna.

– Fredrikstad kommune har i dag avdelinger som er spredt rundt, fyll opp i kaserna. Jeg er også enig med prosjektleder Dag Strømsæther som hevder at mye krangling i Gamlebyen er en myte. Vi opplever et godt samarbeid med alle aktørene i festningsbyen.

«Historisk overnatting»

I mai kunne hotellsjef Marianne Hansen fortelle om et spennende samarbeid med Noma-kokken Robert Petersen. Stjernekokken, med fem års erfaring fra Michelin-restauranten Noma i København, tok på våren over kjøkkenet til Gamlebyen Gjestgiveri.

– Med «historisk overnatting og gourmetmat» på menyen har samarbeidet med Værk Catering fått en fin start. Vi får mange gode tilbakemeldinger, spesielt fra konferansegjestene. I november og desember drar Fredrikstadguttane i gang med juleshow, og vi tilbyr full pakke med mat, underholdning og overnatting, smiler Hansen fornøyd.

(Saken fortsetter under bildet)

###

I fire år har den tidligere militærkaserna stått tom. Fredrikstad kommune bør ta i bruk hele bygget til egne virksomheter, mener hotellsjef Marianne Hansen. Foto: Tomm Pentz Pedersen 

«Jul i Skomakergata»

Koronasommer og norgesferie førte til rekordbesøk for Gamlebyen. Hotellets ni ansatte har hatt det travelt med å gi gjestene den beste opplevelsen, forteller Marianne Hansen.

– Sommeren har gått over all forventing, med nesten fullt belegg i juli og møte med utrolig mange hyggelige mennesker. Det er all grunn til å gi ansatte honnør for å ha brettet opp ermene og stått på, slik at gjester og smittevern har blitt i varetatt på en god måte, roser hotellsjefen som har en hvit drøm om Fredrikstads egen «Jul i Skomakergata»:

– Tenk deg Gamlebyen pyntet til ordentlig julestemning. Vi har jo alt – men da må julemarkedet utvides til å gjelde hele bydelen. Slipp kreativiteten løs og tilby vandreteater, musikk i gatene, sjokoladeproduksjon, et sted å ta julebilder, grøtstasjoner, visning av håndverkstradisjoner og kjøring med hest og vogn … et snødryss over festningsbyen ville jo heller ikke blitt feil.

Les også:
– En myte at alle i Gamlebyen er uenige (+)
Dette mener historiker Lars Ole Klavestad kaserna bør brukes til (+)
Malin Krå Simonsen (Ap): – Jeg digger folk som løfter fram slike idéer (+)
I sommer har det myldret av folk i Gamlebyen (+)
Modelljernbanen: – Besøksrekord som har kostet blod, svette og tårer (+)

Mandag 5. oktober inviterer Litteraturhuset til folkemøte og paneldebatt: Hva vi vil med Gamlebyen? 

###

Gamlebyen hotell åpnet i mai 2015. Hotellet har 16 rom og samarbeider med Gamlebyen Gjestgiveri. Foto: Privat

Mer fra Dagsavisen