Nyheter

Fire nye smittetilfeller i Moss - samtlige har ukjent smittekilde

Det siste døgnet har fire personer fra Moss testet positivt for covid-19.

Det totale antallet som har fått påvist smitte gjennom hele pandemiperioden er nå 168 i Moss. Når det gjelder de fire nye smittetilfellene mandag, er smittekilden ukjent. Kommunen har heller ikke klart å finne noen kobling mellom de fire personene.

Les også: To av åtte jordmødre i Fredrikstad kommune var omplassert til koronatelefonen (+)

– Uoversiktlig

Kommuneoverlege Kristian Krogshus påpeker at en rekke av de smittede i Moss den siste tiden har hatt ukjent smittekilde, som ikke kan kobles til et pågående utbrudd eller en allerede kjent smitteklynge.

– Det gjør at smittesituasjonen i Moss blir mindre oversiktlig, og det vil kreve mer av oss alle framover, sier han.

Moss kommune opplyser at de følger situasjonen tett og vurderer eventuelle tiltak fortløpende.

– Vi følger nøye med på situasjonen i dagene som kommer, og så lenge vi klarer å begrense smitten med utgangspunkt i tilfellene vi har hatt de siste dagene, vil det ikke være nødvendig med ytterligere tiltak enn de vil lever med i dag. Men det er en fortløpende vurdering, sier kommuneoverlegen.

Les også: Deivid (12): – Jeg tror karantene forandrer oss som mennesker hvis situasjonen varer lenge (+)

39 i karantene

Moss kommune jobber nå med å kartlegge og kontakte nærkontaktene til de fire nye smittede. Mandag venter kommunen svar på totalt 68 prøver tatt foregående døgn. 39 personer fra Moss er for øyeblikket satt i karantene som følge av å være nærkontakt med en som har fått påvist smitte.

På Sykehuset Østfold er tre pasienter innlagt med covid-19 mandag. Før helgen var 53 sykehusansatte i covid-19 relatert fravær.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.