Nyheter

Zwart-drama for Netflix

Morbid thriller-drama av Harald Zwart på Netflix og politisk thriller på Viaplay er nye norske serier som kommer neste år.

Bilde 1 av 2

Harald Zwart er i gang med innspillingen av sin neste TV-serie på Skarnes i Sør-Odal, et thrillerdrama med snev av morbid, mørk humor. Serien på seks episoder er det nyeste norske TV-prosjektet fra Netflix, og skal ha premiere i 2021.

Blodtørst på Skarnes

Netflix har ikke røpet tittelen på den nye serien, men den handler om en ung kvinne, Live Hellangen, som våkner opp på patologens bord etter at hun først var erklært død. Hun våkner også opp med en ny trang til blod, og må forsøke å beherske sin nye mørke hang til menneskeblod. Problemet er at Skarnes er et forholdsvis lite sted, og at det ikke dør nok mennesker her til å mette blodtrangen hennes. Det hjelper heller ikke at familien hennes driver stedets begravelsesbyrå.

Hovedrollen spilles av Kathrine Thorborg Johansen, Hedda-nominert skuespiller fra Trøndelag Teater og som har tidligere spilt i Zwart-serien «Oljefondet» og katastrofefilmen «Skjelvet». Med i seiren er også veteran Terje Strømdahl, Sarah Korami, som vant Gullruten for rollen i TV 2-serien «Heksejakt» og Elias Holmen Sørensen («Askeladden»-filmene, «Oljefondet»).

###

Teamet som er på Skarnes for å spille inn ny norsk Netflix-serie, regissert av Harald Zwart (i midten). Foto: Netflix

– Jeg er så glad for å få jobbe med Netflix på denne virkelig originale historien. Vi har en fantastisk rollebesetning bestående av unge, talentfulle skuespillere, som alle omfavner miksen av skandinavisk mystikk og mørk humor, uttaler Harald Zwart i pressemeldingen fra Netflix Nordic.