Nyheter

Vannscooterulykken på Hvaler: Den endelige obduksjonsrapporten er klar

Politiet kan likevel ikke konkludere med hendelsesforløpet.

Nå foreligger den endelige obduksjonsrapporten etter den tragiske vannscooterulykken utenfor Hvaler i slutten av mai. Den slår fast at de døde som følge av drukning.

Rapporten konkluderer også med at begge hadde promille litt over lovlig verdi i blodet.

Les også: Vannscooteren har trolig ikke grunnstøtt

Hadde redningsvester

Lovlig promille til sjøs er 0,8. Både den forulykkede 35- åringen og 33-åringen hadde promille som var litt høyere enn det. Det bekrefter etterforskningsleder Even Klund ved politistasjonen i Fredrikstad.

– Det stemmer at de hadde promille litt over det tillatte. Om det har hatt noen innvirkning på selve ulykken vet vi likevel ikke noe om, sier Klund til Sarpsborg Arbeiderblad.

Begge mennene hadde flyteplagg på seg.

– Den ene var iført en oppblåsbar redningsvest. Den andre hadde på seg flytevest/plagg, forklarer Klund.

De to ble funnet omkommet i sjøen utenfor Øyenkilen ved Hvaler lørdag 23. mai, etter å ha vært meldt savnet siden 21.30-tiden kvelden før. Vannscooteren ble funnet havarert og lå med kjølen opp. Det var redningsskøyta Bergesen d.y. som fant scooteren klokken 4.37 natt til lørdag, ved Øyenkilen på Fredrikstad-siden av Lera ved utløpet av Vesterelva.

Siste observasjon av mennene var i 19-tiden fredag kveld den 22. mai, da de hadde dratt på tur med vannscooter mellom Kråkerøy og Vesterøy på Hvaler. De skulle til en hytte i området, men møtte aldri opp.

Les også: Kvinne funnet død på Hvaler-campingplass

Mer fra Dagsavisen