Nyheter

Mamma Signe om drømmedebuten som landslagsvikar: – Døm hadde Øssia slått au!

Egil «Drillo» Olsens eventyrlige start som landslagssjef i 1990 vippet ikke moren hans, Signe av pinnen, da hun ble oppringt av en journalist etter tre strake seire.

«Drillo» var vikar og hadde fått sjansen til å vise hva han var god for mens ledelsen i fotballforbundet (NFF) sonderte terrenget etter en permanent ny A-landslagssjef etter Ingvar Stadheim.

I den ferske «Drillo»-biografien «Mine kamper», ført i pennen av Alfred Fidjestøl for Gyldendal Forlag, er dette blant en lang rekke perioder og hendelser som belyses.

Les også: Faren til «Drillo» så aldri sønnen spille fotballkamper (Demokraten+)

Tre kamper

Tre kamper på høsten i 1990 la grunnlaget for «Drillos» videre landslagskarriere. Med overbevisende seire mot Kamerun, Tunisia og Kypros, og en sammenlagt målforskjell på 12-2, var det norske folk imponert og ville at vikaren skulle få jobben permanent. På Nabbetorp satt vikarens mor tilsynelatende uanfektet av sønnens suksess og folkets jubelbrus.

Les også: Var lojal, derfor ble han ikke mester med VIF (Demokraten+)

I biografien heter det:

«Men da en avis ringte Egils mor Signe for å høre om hun var stolt av sønnen sin, kom svaret kontant: «Døm laga Norge har spelt mot i høst, hadde Øssia slått au!»

«Drillo» lo godt, kommer det fram av boka, da han hørte hva moren hadde sagt:

«Han elsket denne siden ved henne. Respektløsheten og den skarpe replikken».

Les også: «Drillos allé» lagt i skuffen (Demokraten+)

Gratulerte NFF med ansettelsen

NFF kunne ikke motstå folkets begeistring for vikartreneren. Daværende fotballpresident Per Ravn Omdal holdt «Drillo» på pinebenken i fire dager før «Øssias store sønn» fikk beskjed om at jobben var hans.

På den påfølgende pressekonferansen på Ullevaal stadion åpnet «Drillo» seansen med en replikk som moren ville ha vært stolt av, ifølge forfatteren:

«Jeg gratulerer fotballforbundet med valget av meg som landslagssjef.»

Les også: Da Egil Olsen (15) krabbet over buen på Fredrikstadbrua

Mer fra Dagsavisen