Nyheter

Fire nye smittetilfeller i Indre Østfold og koronasmitte på SFO i Halden

Indre Østfold kommune har registrert fire nye smittetilfeller. Til sammen har 137 personer i kommunen fått påvist smitte.

Askim 20200807. 
Rådhuset Indre Østfold kommune ligger i Askim.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Indre Østfold er hardt rammet av et smitteutbrudd, og over 60 personer har blitt smittet den siste uken.

I en pressemelding tirsdag kveld opplyser kommunen at smittesporing pågår for fullt. Per 10. august var 5.800 personer i kommunen testet.

Forbud mot sosial samvær

Søndag innførte kommunen en rekke hastetiltak for å få bukt med situasjonen. Ett av de mange forbudene er mot all form for sosial samvær i privat regi og besøk innen familier og hos venner. Forbudet varer i første omgang ut denne uken.

Les også: Nabokommuner strammer inn

Koronasmitte på SFO i Halden

Åtte barn og sju ansatte settes i karantene etter at et barn er registrert smittet av covid-19 på SFO ved Hjortsberg skole i Halden.

To voksne og et barn ble tirsdag registrert smittet, hvorav sistnevnte tilhører den aktuelle skolen, opplyser Halden kommune i en pressemelding.

– Før dette har vi ikke hatt koronavirus ved noen av Haldens skoler eller barnehager. Derfor er dette alvorlig. Smitte i et slikt miljø påvirker mange, og vi jobber derfor raskt med å orientere alle som er berørt slik at vi kan få begrenset videre spredning, sier direktør Kent-Arne Andreassen for undervisning og oppvekst.

Alle i samme kohort som det smittede barnet vil nå bli koronatestet.

67 nye koronasmittede siste døgn

Det er registrert 67 nye tilfeller av koronasmitte i Norge ved midnatt natt til onsdag, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Økningen er noe større enn den har vært de siste dagene. Tirsdag økte smittetallet med 49 nye tilfeller og mandag med 39 nye tilfeller. Tallene er hentet fra Meldingssystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

I alt har 9.751 nordmenn testet positivt for koronaviruset. Om lag 95 prosent er friskmeldte, ifølge FHI.

Til sammen 15 personer var mandag innlagt på sykehus med påvist koronavirus. Det er én færre enn tirsdag, viser tall fra Helsedirektoratet. Av de 15 som er innlagt, ligger 2 pasienter i respirator. Tallene oppdateres ikke i helgen.

FHI har registrert 256 koronarelaterte dødsfall her i landet.

(©NTB)