Nyheter

Arrangerer NM i plastpelletsplukking

Lørdag 15. august kommer Kong Neptuns Sommertokt til Isegran. Her kan små og store lære om livet i havet, og forsøke å bli norgesmestere i strandrydding.

Bilde 1 av 2

– Et uhøytidelig NM med alvorlige undertoner, sier Maya Nielsen, sjef i Visit Fredrikstad & Hvaler.

Sammen med flere andre aktører, som Kystlotteriet og Miljøstiftelsen Elv og Hav, arrangerer Visit Fredrikstad & Hvaler Kong Neptuns Sommertokt, der det vil bli avhold et uformelt norgesmesterskap i plastpelletsplukking.

– Bak arrangementet står en dedikert gjeng av havets gode hjelpere, kan Nielsen fortelle.

Til å lede norgesmesterskapet i pelletsplukking, har de fått inn sportskommentator Dag Solheim. Det blir premie til de beste pelletsplukkerne, og diplom til alle som deltar, lover arrangørene.

To millimeter store pelletser. Plastpellets.  Plastperler.  Plastkulene brukes som råstoff i produksjonen av ulike plastprodukter. Havfruetårer. Plastgranulat. Larkollen.

Tidligere i år lekket omlag 13 tonn plastpellets fra et skip. Siden har disse små plastperlene vært å finne langs store deler av kysten. Foto: Mimsy Møller

Les også: Tonnevis med plastpellets på avveie

Vil skape miljøengasjement

Deltagerne kan ellers vente seg en en aktivitetsdag på Isegran med maritimt tema. Barna kan lære å knyte sjømannsknuter ombord på seilskuta Valentine, som eies av sjøspeiderne på Isegran. Det vil også bli snekring av miljøvennlige teiner, og selveste Kong Neptun er på plass for å fortelle om livet på havets bunn.

– Målet er å lære barn om marin forsøpling, aktivere dem via kunnskap og lek og skape miljøengasjement i tidlig alder, opplyser Nielsen.

Arrangementet er gratis. For booking av billetter og mer informasjon, se Visit Fredrikstad & Hvalers arrangement på Facebook.

Les også: Plastopprydding fortsetter i flere måneder

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.

Nyeste fra Dagsavisen.no: