Nyheter

Food Truck-festivalen: Et matmekka på Dampskipsbrygga

I helga kan du spise mat fra hele verden på Dampskipsbrygga i Fredrikstad. Food Truck-festivalen er i gang.

Bilde 1 av 8

Sola steker på dem som har tatt turen til Dampskipsbrygga. Klokka er tolv, og det er klart for første dag av Foodtruck-festivalen, som går fra fredag 31. juli til søndag 2. august.

Josef og Robert fikser inngangsbillett til Food Truck-festivalen. De har ambisjoner om å prøve alt, og har satt av god tid.

Fredrikstadguttene Robert og Josef skal inn og ha seg en lang lunsj, som helst skal vare frem til de drar på hytta i ettermiddag. Før de kommer inn må de registrere seg på nett og få billett der. Det er gjort for å sikre smittevernstiltak. Guttene satser på å prøve alt.

Nederlandsk ost og amerikansk grill

Fra Nederland kommer Adrian og makkeren Camilla, som villig gir ut smakebiter til dem som vil prøve det han kaller "verdens beste ost".

Nederlandske Adrian selger det han kaller verdens beste ost.

– Vi står her hele helgen. Håper været holder, gliser Adrian fra vogna Dutch Cheeseman.

Litt lenger inn på området finner vi The Grill Pit-trucken, som opprinnelig er en restaurant i Stavern. De har tatt turen til Fredrikstad for å by innbyggerne på digg amerikansk-inspirert grillmat.

Maz og Patrik fra Stavern-restauranten The Grill Pit serverer amerikansk-inspirert grillmat.

– Sjefen vår reiste rundt i USA og ble inspirert av maten de laget der, kan Maz fortelle.

Han og kollegaen Patrik har tid til et bilde før de må fortsette å servere. Det er bra trøkk foran trucken.

Patrik fra The Grill Pit skal servere Josef og Robert en Hot Chicken Philly Steak.

Josef og Robert venter, litt utålmodig, på Hot Chicken Philly Steak.

Pimpa pølser og ansiktsmaling

Klokka er nå kvart over tolv, men kompisene Morgan og Robin har allerede funnet stolene foran food trucken Dogz'n'Fries. De har bestilt seg en litt pimpa pølse.

Morgan og Robin venter på hot dogs fra Dogz'n'Fries.

– Det ble en hot dog med chilimayo, sier Robin.

– Vi er ille fine på det, se, ler Morgan.

På grunn av kø kan det av og til bli litt venting på maten. Da kan barna ta turen innom teltet til klovnen Abby.

På festivalen er det også underholdning for barna. Hos klovnen Abby kan barna få ansiktsmaling, ballongdyr og et snurr på lykkehjulet.

– Her blir det ansiktsmaling, lykkehjul og ballongdyr, forteller Abby, som egentlig bor i Oslo, men som reiser rundt i Norge og underholder.

Etterlengta gyros og tapashimmel

Det er heller ikke bare klovner og food trucker som kommer utenbys fra. Cecilie fra Asker er på ferie på Hvaler, og synes det passet veldig bra at det var matfestival denne helga.

Cecilie fra Asker er på Hvalerferie, og tok turen innom festivalen for å spise en etterlengta gyros.

– Det er mange år siden sist jeg spiste gyros. Det var utrolig godt, sier den fornøyde turisten.

Det meste av maten er ment å spises på området, men det finnes også godsaker man kan ha med seg hjem. Mannen som kaller seg Alex Olive har alt det ekstra gode til tapasen.

Alex Olive har vogna si proppfull av alt du trenger til tapasen.

– Jeg har fetaost, søt paprika fylt med fetaost, chilimarinerte oliven.. Alt!, sier Alex.

Når klokka nærmer seg ett, står det folk utenfor hver eneste truck. Den stekende sola og fristende lukta av mat fra alle verdenshjørner, lover godt oppmøte resten av helga.

Fredrikstad Food Truck Festival drives av Norway Street Food. Billetter må kjøpes på nett eller ved inngangen, og ordningen er til for å overholde smittevernstiltakene. Billettene koster 20 for voksen, og 10 for barn, og gjelder for hele helga mellom fredag 31. juli og søndag 2. august.

Mer fra Dagsavisen