Nyheter

Kjørte i 154 km/t i 60-sone - var full og hadde ikke førerkort

Ferden til den mindreårige tenåringen endte opp i en åker i Råde.

1 av 2

Tidlig på morgenen første nyttårsdag satte en 17-åring seg bak rattet på farens bil. Langs Sarpsborgveien i Råde kjørte han inn i et tre. Deretter havnet han på et jorde, hvor bilen rullet flere ganger.

Kjøretøyet ble totaltskadet og tenåringen, som var alene i bilen, ble betegnet som alvorlig skadet av helsepersonell på stedet.

Ifølge Moss tingrett, hvor saken nylig kom opp, fikk han en delvis punktert lunge og en skade på venstre øye.

LES OGSÅ: 2-åring fikk GHB-overdose

– Svært dramatisk

Under rettssaken ga mannen en uforbeholden tilståelse.

Han erkjente at han hadde kjørt i beruset tilstand uten førerkort.

Statens vegvesen beregnet at hastigheten til bilen var 154 km/t da utforkjøringen skjedde. Fartsgrensen på stedet er 60 km/t.

– Retten bemerker at den aktuelle kjøringen fremstår som svært dramatisk og farlig. Det er tale om kjøring i ruspåvirket tilstand med en alkoholpromille på i alle fall 1,19, slås det fast i dommen.

LES OGSÅ: Tatt med over 23.000 sigaretter i førerhytta

Slapp fengsel

Ettersom tenåringen ikke var myndig da lovbruddet skjedde, i tillegg til at han tilsto alt, slapp han fengselsstraff. Normalt ville en samlet reaksjon vært 60 dagers fengsel, men tingretten mente aktors påstand om 50 timers samfunnsstraff var riktig straff i denne saken.

Det ble også fremmet et erstatningskrav på 135.000 kroner fra forsikringsselskapet, men dette mente tingretten måtte fremmes som et sivilt krav i stedet.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.