Nyheter

Fylkeslegen åpner tilsyn mot kommunen etter Sarpsborg-drapet

Fylkeslegen skal granske kommunens behandling av 31-åringen som drepte en kvinne og knivstakk ytterligere to i Sarpsborg tirsdag 14. juli

– Dette er en tragisk sak og våre tanker går til de etterlatte og berørte. Vi har mottatt en henvendelse fra Sarpsborg kommune der de ber fylkesmannen om at vi åpner en tilsynssak, dette arbeidet er ikke startet ennå, skriver fungerende fylkeslege Jenny-Marie Wadosch i en epost til Aftenposten.

Kommunens helsetjeneste avsluttet behandlingen av mannen høsten 2019. 31-åringen har også tidligere vært til behandling på Sykehuset Østfold. Fylkeslegen har avgjort at det ikke skal gjennomføres tilsyn mot sykehuset fordi mannen ikke var under behandling der da drapet og drapsforsøkene fant sted.

Sent om kvelden 14. juli ble tre kvinner knivstukket i Sarpsborg. Den første, en 54 år gammel kvinne som var et tilfeldig offer, døde av skadene. En av de andre fikk alvorlige skader, mens den tredje fikk kun lettere skader. Den 31 år gamle mannen ble pågrepet senere på natten.

Han var tidligere blitt tiltalt og frikjent for en voldshendelse.

(©NTB)