Nyheter

Stupetårnet i Foten endelig åpnet

Her gjør dødseren Truls Torp fra Øyenkilen seg klar for det første stupet fra det splitter nye stupetårnet i Foten.

Bilde 1 av 4

Det nye stupetårnet ble fredag innviet med en markering i form av snorklipping av ordfører Jon-Ivar Nygård, det første stupet og taler – fire år etter at det gamle stupetårnet ble revet og faktisk noen dager før anslått.

– Da er Foten komplett igjen, konstaterer ordføreren overfor Demokraten.

Lavere kostnad

Forskjellen fra det gamle stupetårnet er litt lengre avsatser på både tre og fem meters høyde, på grunn av dybdeforhold i vannet. Prosjektleders styringsramme var 4,5 millioner kroner, men sluttkostnaden vil ligge betydelig lavere.

– Prognosen tilsier at vi får en sluttkostnad på under tre millioner kroner, opplyser teamleder i prosjektutvikling, Anna-Klara Jonsson i i Fredrikstad kommune til Demokraten.

– Sånn vi kjenner stedet

Ordfører Nygård legger ikke skjul på at han synes det har vært «en langdryg prosess» å få stupetårnet på plass, men nå er Foten til å kjenne igjen.

– Med stupetårnet på plass er stedet sånn vi kjenner det fra før. Det var en glede å se alle som umiddelbart tok det i bruk. Det var tydelig at stupetårnet har vært etterlengtet, sier Nygård.

(Saken fortsetter under bildet)

Ordfører Jon-Ivar Nygård klippet snora og erklærte det nye stupetårnet i Foten for åpnet.

Ordfører Jon-Ivar Nygård klippet snora og erklærte det nye stupetårnet i Foten for åpnet. I bakgrunnen, Truls Torp. Foto: Tommy Skauen

LES OGSÅ: Startet bygging av nytt stupetårn i Foten (Demokraten+)

Med koronaregler

Fredagens markering foregikk på et avgrenset område med inviterte gjester, media, politikere og kommunens representanter, da dette var et arrangement som omfattes av koronareglene for arrangementer. Åpningen ble derfor heller ikke kunngjort verken på kommunens nettsider, Facebook eller på andre måter.

Byggingen av det nye stupetårnet startet 13. mai, da polske Marek Wator var på plass i Foten med boret som ble starten på all bademoro Foten-gjestene har foran seg.

Stupetårnet i Foten har vært en samlingsplass for ungdommen i mange år. Her er det nye stupetårnet endelig klart til bruk.

Stupetårnet i Foten har vært en samlingsplass for ungdommen i mange år. Her er det nye stupetårnet endelig klart til bruk. Foto: Tommy Skauen

Mer fra Dagsavisen