Nyheter

Betalte gjeld ved å smugle sigaretter

Med 40.000 sigaretter i bagasjerommet, tok en av de fire mennene i bilen på seg ansvaret. Smuglingen var nedbetaling av gjeld, forklarte han til tollerne.

En norskregistrert personbil ble stanset av Svinesund-tollerne i Halden sentrum 17. juni, etter å ha passert grenseovergangen ved Holtet.

Tollerne tok ikke feil i sin mistanke mot bilen, hvor det satt fire menn da tollerne ba dem åpne bagasjerommet. Da to pappesker og noen søppelsekker kom til syne, var en av mennene snar om å ta på seg ansvaret for innholdet: 40.000 sigaretter.

– Det var en kar fra et sted på Østlandet, som fortalte at det var han som hadde ansvaret for at sigarettene var blitt smuglet over grensa. Sigarettene hadde han hentet hos en «venn» i Halmstad i Sverige, opplyser kontorsjef Per Kristian Grandahl ved Svinesund tollsted til Demokraten.

LES OGSÅ: Tollvesenet har stanset åtte millioner munnbind

Mannen forklarte videre at han skyldte avsenderen 20.000 kroner, og at smuglingen av de 40.000 sigarettene fungerte som betaling av gjelden. Den var han nå kvitt, forklarte han, ifølge Grandahl.

Sigarettene utgjorde 139.000 kroner i unndratte avgifter.

I juni har tollerne på Svinesund for øvrig hatt mange mindre beslag av narkotika, og spesielt hasj og marihuana, ifølge Grandahl, som sier det ofte dreier seg om mengder som tilsier at det er til eget bruk.

LES OGSÅ: Leiebilen snudde da sjåføren fikk øye på tollere og politi

PS! Du leser nå en artikkel tilgjengelig for alle. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.