Nyheter

Øra-anlegg blir tema på Innovasjon Norges webinar

Det nye returanlegget for elbilbatterier blir trukket frem når EU, Norge og Sverige skal diskutere batterisamarbeid

Det melder Innovasjon Norge i en pressemelding.

På webinaret skal visepresidenten i Europakommisjonen, Maroš Šefčovič, Fredrik Persson fra Svenskt Näringsliv og Arvid Moss fra NHO møtes for å forsøke å finne ut av hvordan de nordiske landene kan samarbeide om batteriproduksjon i Europa.

Roser Øra-anlegg

Hydrovolt, selskapet som består av Norsk Hydro og svenske Northvolt, trekkes frem som et godt eksempel på et slikt samarbeid. Det er Hydrovolt som står bak det nye returanlegget for elbilbatterier som vil stå klart på Øras industriområde neste år.

- Norge har den høyeste andelen elektriske biler og en stadig voksende flåte av elektrifiserte ferger og skip i kysttrafikk. Det gir gode forutsetninger for å bygge opp en ny næring med kunder i store deler av verden og arbeidsplasser i Norge. Godt samarbeid med våre nordiske naboer vil kunne gjøre det mulig å få på plass hele verdikjeden, sier Nora Rosenberg Grobæk, ansvarlig for arbeidet med batterinæringen i Invest In Norway i pressemeldingen.

Webinaret er åpent for alle, og finner sted 30.juni. Informasjon om program og påmelding finnes på Innovasjon Norges hjemmesider. 

PS! Du leser nå en artikkel tilgjengelig for alle. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.