Nyheter

Pengegave skal gi kreftsyke barn i Østfold bedre dager

Overskuddet fra salget av en julebok brakte sommerglede inn i Østfold barnekreftforening, som jobber for at kreftsyke barns hverdager skal bli litt lysere.

Boka «Jul i Fredrikstad» ble lansert av Lions Club Fredrikstad ved juletider i fjor. Nå i sommer ble Østfold barnekreftforening skjenket 75.000 kroner av det foreløpige overskuddet fra salget.

(Saken fortsetter under bildet)

President Tom Johansen i Lions Club Fredrikstad overrakte sjekken på 75.000 kroner til Østfold barnekreftforenings nestleder Margit Tangen (til venstre) og styremedlem Ingrid Orud.

President Tom Johansen i Lions Club Fredrikstad overrakte sjekken på 75.000 kroner til Østfold barnekreftforenings nestleder Margit Tangen (til venstre) og styremedlem Ingrid Orud. Foto: Kjell Werner

– Den type støtte, pengegaver og grasrotandelen, er vi helt avhengig av, ved siden av foreldredrevet og frivillig innsats i form av loddsalg og annet. Vi er veldig bevisst på at pengene vi får inn skal gå til aktiviteter for barna. Det har vi fått til også nå i disse koronatider, hvor vi har å gjøre med en risikogruppe når det gjelder smitte, forteller nestleder Margit Tangen i Østfold barnekreftforening.

LES OGSÅ: Kråkerøy kirke nedstrippet

Digital bingo

Hittil i sommer har de tilbudt aktiviteter som digital bingo, som både gir et avbrekk fra sykdomsbildet samt bidrar til å sosialisere barna. Digital bingo vil de kjøre også videre gjennom året, for ulike aldersgrupper og familier.

– Så håper vi at vi kan møtes for andre aktiviteter etter hvert, sier Tangen.

(Saken fortsetter under bildet)

Bjørg Marit Finnstun Bernhardsen (til venstre) og Rita Berntsen Kvien holdt digital bingo hjemme fra egen stue i regi av Østfold barnekreftforening i mai.

Bjørg Marit Finnstun Bernhardsen (til venstre) og Rita Berntsen Kvien holdt digital bingo hjemme fra egen stue i regi av Østfold barnekreftforening i mai. Foto: Barnekreftforeningen

Foreningen putter blant annet penger i en egen trivselskasse på sykehuset, som oppfyller små drømmer og ønsker. Det kan være for eksempel is og pizza når det frister ekstra mye for dem som er innlagt i lengre perioder.

LES OGSÅ: Ordføreren hyllet gamle klassekamerater med gullklokker og smykker (Demokraten+)

Selges til jul igjen

Lions-leder i Fredrikstad, Tom Johansen forsikret da han overrakte sjekken at boka «Jul i Fredrikstad» vil bringe flere kjærkomne kroner i barnekreftforeningens aktivitetskasse, når boka skal ut for salg også den kommende jula, opplyser Teddy Madsen i Lions til Demokraten.

Barnekreftforeningen setter stor pris på støtten.

– Lions har vært en viktig bidragsyter i mange år. De tenker alltid på oss, slutter Tangen.

LES OGSÅ: Kortreist sommerferie i flere generasjoner (Demokraten+)

Mer fra Dagsavisen