Nyheter

Tollerne på Svinesund beslagla 2.888 patroner med lystgass

«Det nye rusmiddelet» blant ungdom ble forsøkt smuglet i store mengder fra Sverige til Norge mandag, men lystgassen ble holdt tilbake på grensa.

Tollerne på Svinesund beslagla 8. juni 2.888 patroner med lystgass.

Lystgasspatronene, som egentlig er ment å brukes i kremdispensere, er blitt det nye trendy rusmiddelet blant ungdommen, har både VG og Aftenposten meldt den siste uka, etter at Danmark nylig innførte 18-årsgrense for kjøp av gasspatronene og etter at det ble funnet rundt 500 slike patroner på Sørenga i Oslo.

Flere eksperter advarer overfor VG mot bruken av det lovlige produktet.

Mandag gjorde tollerne på Svinesund et beslag av 2.888 patroner med lystgass fra en norskregistrert personbil, hvor det satt to personer hjemmehørende i Viken. Fordelt på åtte pappesker, var bilen lastet med lystgass til en verdi av 12.359 norske kroner, mens den øvre verdigrensa for innførsel av lovlige varer er på 3.000 kroner.

– Bilen hadde først vært inne til kontroll hos politiet, og fører og passasjer blitt ilagt ti dagers koronakarantene for Sverige-turen, før vi fant lystgassen under tollkontrollen, opplyser kontorsjef Per Kristian Grandahl ved Svinesund tollsted til Demokraten.

Smuglingsforsøket blir politianmeldt og de to i bilen kan vente seg en bot i etterkant, opplyser Grandahl.

Tollerne på Svinesund gjorde et enda større beslag av lystgass tidligere i år:

LES OGSÅ: Hadde bilen full av lystgass – påsto han bare skulle lage krem