Nyheter

En sommer med teknologisk lek og læring for barn og unge

Høgskolen i Østfold flytter sitt årlige sommeråpne tilbud til barn og unge til nett, og tilbyr en sommer med teknologisk lek og læring sammen med studenter.

Høgskolen i Østfold arrangerer normalt sommeråpent for barn og unge hvert år. Koronasituasjonen gjør dette komplisert å gjennomføre i år, men HiØ ønsker fortsatt å gi barn og ungdom med interesse for teknologi et spennende tilbud i sommer.

– Vi velger derfor å flytte vårt opplegg til internett så alle kan delta. Det blir en sommer med fokus på teknologisk nysgjerrighet, læring og ikke minst skaperglede, uttaler høyskolen i en pressemelding.

Velg uke selv

Avdeling for informasjonsteknologi står for årets opplegg, som vil ta for seg elektronikk og programmering. Arrangøren lover konkurranser, som tidligere år. Årets program er helt nytt og tilrettelagt spesielt for fjernundervisning, samarbeid på nett og målgruppen de håper å nå: 8-16 år.

Deltakerne kan velge mellom ukene 26, 27, 32 og 33, hvor det er lagt opp til fire dagers program der studenter er tilgjengelige i noen timer på dagtid. Mange vil sikkert kjenne seg igjen i fjernundervisningen fra grunnskolen, men deltakerne kan selv velge når oppgavene gjøres og hvor lang tid man vil bruke.

Samarbeid med hverandre

Det vil bli publisert en rekke videoer som går igjennom hvordan man skal bygge de forskjellige prosjektene og muligheter for videreutvikling av prosjektene. Opplegget tillater at man jobber i eget tempo og tilbyr også ekstra utfordringer til dem som ønsker det. Man kan samarbeide både med studentene og med andre deltakere, opplyser HiØ i pressemeldingen.

– Vi vil legge opp til samarbeid mellom deltakere på lik linje med vårt normale sommeropplegg, da vi erfarer at dette gir bedre læringsutbytte og ikke minst kan skape nye vennskap mellom deltakere, påpeker Michael A. Lundsveen, som er ansvarlig for opplegget.

Bibliotek med på laget

Høyskolen har inngått et samarbeid med Halden bibliotek, som gjør det mulig å låne utstyret som trengs for å delta på arrangementet. Deltakerne på sommeråpent vil få mulighet til å låne en såkalt sommerpakke på biblioteket.

– Vi håper med dette å gi så mange som mulig, med litt teknologisk nysgjerrighet, muligheten til å delta i sommer, sier Lundsveen.

Mer fra Dagsavisen