Nyheter

Hvaler musikkforening spiller opp i to etasjer

Musikantene i Hvaler musikkforening trenger ikke asfalt under føttene for å dele taktfast samspill. Tradisjonen tro spilles det fra ferja på 17.mai – men senere på dagen skal korpset rulle – i en sjelden motorvogn.

Dirigent for janitsjarkorpset på Hvaler, Ingse Tvedt, forteller at musikantene er klare til å glede hele Hvaler-samfunnet på nasjonaldagen. Med korpsmusikk fra en engelsk dobbeltdekker.

– Med messinghorn, treblås og slagverk på en toetasjes buss. Blir dette en ny opplevelse for tilhørerne som får nyte «Norge i rødt, hvitt og blått» … i stereo?

– Hehe, nå er dette en åpen dobbeltdekker. Korpset skal sitte øverst og spre sine liflige toner ut på de største Hvaler-øyene. Både Kirkøy, Vesterøy og Asmaløy skal besøkes. En periode i planleggingen var vi litt usikre på om bussen kom gjennom Hvaler-tunnelen, og at tunnelen måtte stenge slik at vi kunne kjøre midt i veibanen. Men jeg tror det kommer til å gå bra.

Les også: – Dette blir Norges lengste flytende 17. mai-tog

– Og dirigenten tar ansvaret for både taktpinnen og rattet?

– Nei, busskjøringen får en erfaren sjåfør ta seg av. Men når det er sagt kommer jeg garantert til å sitte i nederste etasje når vi skal kjøre gjennom tunnelen.

Fikk du med deg denne? 17. mai skal Alexander rulle med sin gamle London-taxi, fremst i veteranbil-kortesjen (+)

Hvaler musikkforening har 23 medlemmer i alderen fra 16 til 75 år. Dirigent Ingse Tvedt beskriver sine musikerne som Østfold triveligste korps.

– Vi er klare for nok en 17. mai-feiring, selv om det ikke blir den tradisjonelle marsjeringen, smiler leder for musikkforeningen, Astri Engblad.

– Morgenoppdraget hvor vi spiller fra ferja for innbyggerne på de østre øyene, og ved bekransning av Sjømannsmonumentet går sin gang, tradisjonen tro. Hornmusikk fra en dobbeltdekker har vi aldri vært med på tidligere, det blir gøy. I tillegg kommer vi til å dekke en mye større andel av øyene – rullene med tonene av blant annet Gammel jegermarsj.

###

Gatemarsj og rette rekker blir det ikke for Hvaler musikkforening på årets nasjonaldag. Men spilling på ferjedekk og i en rullende dobbeltdekker skal spre musikkglede på hele Hvaler 17. mai. Arkivfoto: Hvaler musikkforening 

Mer fra Dagsavisen