Nyheter

Full rulle hos Fjordfisk

Butikkjedenes ønske om brettpakkede reker har økt produksjonskostnadene hos Fjordfisk – men bidrar også til at Hvaler-bedriften holder hjula i gang.

Bilde 1 av 2

Fjordfisk har ingen permitterte i staben, men nedgangen i salget til dagligvare og grossister ble på nesten 30 prosent i mars. Enkelte butikkjeder har valgt å selge emballert vare, det innebærer mer arbeide og økte kostnader – men er også med på at bedriften «holder hodet over vann», sier daglig leder Kurt Allan Hansen.

– Det er viktig å påpeke at det ikke eksisterer noe forbud fra helsemyndighetene om å selge reker i løsvekt. Fordelene med innpakkede reker i disse dager er vel at smittefaren blir mindre der hvor rekene er eksponert for flere mennesker samtidig. Ferske reker fra betjente fiskedisker er det naturligvis ingen utfordringer med å selge i løsvekt, slik vi kjenner det. Vi pakker helt ferske reker hver eneste dag så fort de rekker bli nedkjølt, så kvaliteten er den høyest tenkelige være seg om kunden kjøper løsvekt eller brettpakket.

Les også: – Sesongen har startet bra for oss, nå er det slutt på korte arbeidsdager (+)

Fordeler med porsjon-pakkede reker

– Fordelen med porsjonspakkede produkter blir kan hende mindre svinn?

– Hvor vidt det blir mindre svinn i butikkene kjenner jeg ikke til. Kunden får nok det han betaler for uansett løsvekt eller brett, og butikkene selger forhåpentligvis ut alt de bestiller. Dette med brettpakkede reker og kreps er ikke noe som er nytt for oss. Det nye nå, grunnet koronakrisen, er mengdene. Nå går det store mengder på brett. Vi kommer til å fortsette og pakke dette fremover i de mengdene som kundene etterspør. Flere har sett fordelene, spesielt i forretninger hvor de ikke har manuelt betjente disker. Slik sett tror jeg salget også etter krisen vil bli høyere enn tidligere, sier Hansen.

– For oss handler det om å gjøre det beste ut av situasjonen vi er oppe i. Ansatte her hos oss har vært enestående i denne sammenheng. De har uten å blunke stått på hundre prosent, og slik sett vært den avgjørende faktoren for at vi hittil holder tilnærmet full fart justert for høyere kostnader samt redusert omsetning.

Saken fortsetter under bildet. 

– Fordelene med innpakkede reker i disse dager er vel at smittefaren blir mindre der hvor rekene er eksponert for flere mennesker samtidig, sier daglig leder i Fjordfisk Kurt Allan Hansen.

– Fordelene med innpakkede reker i disse dager er vel at smittefaren blir mindre der hvor rekene er eksponert for flere mennesker samtidig, sier daglig leder i Fjordfisk Kurt Allan Hansen. Foto: Tomm Pentz Pedersen

Les også: Etter flere dager med stengt dør åpnet Kristian dørene til klesbutikken (+)

5.000 tonn fisk og skalldyr

Fjordfisk omsetter rundt regnet 5.000 tonn fisk og skalldyr i løpet av et «normalår». Leveransene fra fiskeflåten går som vanlig, forteller daglig leder Kurt Allan Hansen.

– Fiskerne er ute og henter fangst som normalt. Mat er noe alle må ha, og det å kunne kose seg med reker og kreps i disse dager merker jeg er viktig for mange. Antall tonn fisk og skalldyr vi selger gjennom et år kan variere. Dette grunnet myndighetsbestemte kvoter, vær og vind samt generell tilgang og etterspørsel. Likevel har vi de senere årene hatt en ganske stabil omsetning. Starten på året har vært utfordrende for oss siden det har vært usedvanlig mye uvær i form av kraftig vind. Når vi så ble kvitt vinterstormene, kom viruset som har satt sitt preg på hverdagen for oss alle.

– Vi skal være glade for at vi bor i et land hvor myndighetene ser alvoret og ønsker å spare liv. Det at vi har forvaltet oljeformuen fornuftig gjennom mange år kommer oss nå til gode. Nå håper jeg alle tar sitt ansvar og gjør det de kan for å holde virksomheter i gang slik at flest mulig har et arbeid å gå til også etter krisen.

Mer fra Dagsavisen