Nyheter

Tolletaten øker grensekontrollen langs kysten

Som et ledd i de utstrakte grensekontrollene som skal hindre koronaspredning, har Tolletaten satt flere tollkryssere på sjøen tidligere enn planlagt.

– Det er utstrakt kontroll langs grenser ved veien, flyplasser og havner. Det er viktig at vi også har en synlig tilstedeværelse på sjøen, sier divisjonsdirektør Heidi Vildskog i Tolletaten.

Tollerne kan også bistå politiet med personkontroll hvis de ber om dette, og hvis Tolletaten har kapasitet.

Les også: – Smuglerne har ingen grunn til å føle seg trygge

Blant stedene som kontrolleres, er farvannet ved Hvaler utenfor Fredrikstad nær svenskegrensen. Tollkrysserne Havørn fra Fredrikstad og Snøgg, med havn i Oslo, ble satt på sjøen i forrige uke og gikk rett i tjeneste der. På Vestlandet patruljerer tollkrysseren Falken.

Også politiet har satt inn ekstra ressurser og benytter sin nyeste politibåt, som ble satt i drift for bare noen få måneder siden, til å overvåke farvannet rundt svenskegrensen.

– Vi har registrert at det er satt ut flere båter enn normalt på denne tiden av året, spesielt ute ved Hvaler, sier ordenssjef Inge Jensen i Øst politidistrikt til Fredriksstad Blad.

Alle som reiser på tur til Sverige, må i karantene i 14 dager etter hjemkomst. Dette gjelder også for båtfolket, dersom noen skulle ta båten til Sverige nå, understreker Tolletaten.

(©NTB)

Les også: Heimevernet bistår nå politiet med grensekontroll i Østfold

Nyeste fra Dagsavisen.no: