Nyheter

Vurderer gjenåpning av Emil Mørchs Minne

Det nedlagte sykehjemmet kan bli gjenåpnet med det første. Kommuneledelsen ser også på mulighetene for å omgjøre flere enkeltrom ved sykehjemmene til dobbeltrom i møte med koronakrisen.

Omgjøring av enkeltrom til dobbeltrom ved sykehjemmene og gjenåpning av Emil Mørchs Minne er tiltak kommuneledelsen nå vurderer i forbindelse med koronakrisen.

Av: Arne Børresen

Dette er blant tiltakene som nå vurderes iverksatt dersom antallet syke korona-smittede personer i distriktet vil øke i tida som kommer.

– Vi jobber nå iherdig for å se hvordan vi kan utnytte våre arealer best mulig med sikte på å få opp kapasiteten. Det er flere som vil måtte trenge sengeplasser i ukene og månedene framover. Å gjøre om rommene på sykehjem til dobbeltom og ta i bruk Emil Mørch er blant tiltakene vi nå undersøker nærmere, opplyste kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold i torsdagens formannskapsmøte.

Les også: – En dag kan jeg føle meg i god form, og en annen dag føler jeg meg dårlig (Demokraten+)

Mangler personell

Sykehjemmet Emil Mørchs Minne i Borge kom som kjent i fokus høsten 2018 da konsulentselskapet Agenda Kaupang foreslo å legge ned institusjonen. Dette ble da også gjennomført sommeren 2019 til tross for sterk politisk motstand fra blant andre Fremskrittspartiet.

Nå kan det altså bli renessanse for sykehjemmet som eksisterte i 114 år.

– Vi kommer nærmere tilbake til saken om ulike arealer som kan brukes – hvor Emil Mørch peker seg ut som et av de mest aktuelle – omgjøring til dobbeltrom og så videre om en uke. Hovedutfordringen nå er at vi vil mangle personale dersom pandemien og behovene eskalerer, poengterte Tangnæs Grønvold overfor politikerne.

Les også: Så mange har fått påvist korona-smitte i Fredrikstad

Mange har meldt seg

Hennes nærmeste medarbeider i helse- og velferdsseksjonen, kommunaldirektør Jon-Erik Olsen, hadde imidlertid en gladnyhet og servere formannskapet via Skype:

– Vi sendte ut en forespørsel for en kort stund tilbake for å se om noen kan være med å hjelpe oss i situasjonen vi nå står oppe i. Hele 400 mennesker, riktignok ikke alle faglærte, har så langt meldt sin interesse for å stå til tjeneste, opplyste Olsen, som nå har et apparat av medarbeidere i gang for å koordinere de potensielle reservemannskapene.