Nyheter

Avslørte forsøk på smugling av nesten 200 kilo spekepølse

Tollerne måtte forklare sjåføren at han hadde valgt feil grenseovergang, og beslagla kjøttvarene som visstnok skulle fraktes til et norsk firma.

I 19-tida forrige tirsdag observerte tollerne en norskregistrert bil som kom kjørende inn i landet ved den ubemannede grenseovergangen på Kornsjø utenfor Halden. Bilen ble stoppet litt lenger inn, ved Idd, og sjåføren var en norsk mann som var alene på tur.

– Han opplyste at han hadde kjøttvarer i bilen som han hadde vært og hentet på et lager i Sverige, og som var ment for et firma i Norge, forteller kontorsjef Per Kristian Grandahl ved Svinesund tollsted.

Les også: Sa han kom tomlastet – viste seg å smugle nesten 500 liter alkohol og tre motorsykler

– Viser mangfoldet

Da tollerne kikket inn i bilen så de en mengde pappesker, og besluttet å ta med både bilen og sjåføren til tollstasjonen ved Svinesund for nærmere kontroll. Der viste det seg at han hadde med seg 12 esker med spekepølse, totalt 193 kilo.

– De måtte forklare sjåføren at det ikke var lov å kjøre disse varene over en ubemannet grensestasjon, og at han skulle ha kommet rett til tollstasjonen for å deklarere det han hadde med seg, sier Grandahl.

Samtidig viste det seg at han ikke hadde noen tillatelse fra Mattilsynet til å foreta denne transporten, noe som er påkrevd. Spekepølsene ble derfor beslaglagt, og sjåføren følges opp av politiet i etterkant.

– Dette viser noe av mangfoldet i sakene vi håndterer, og det er ikke så ofte vi kommer over denne typen smuglingsforsøk, sier Grandahl.

Les også: Tatt med 156 gram marihuana på innerlomma

De nesten 200 kiloene med spekepølse var fordelt på 12 pappesker i bilens baksete og bagasjerom.

Foto: Tolletaten

Nyeste fra Dagsavisen.no: