Nyheter

Sa han kom tomlastet – viste seg å smugle nesten 500 liter alkohol og tre motorsykler

Den polske mannen som kom kjørende i varebil over grensa fredag ettermiddag, var langt fra ærlig da tollerne stoppet ham for kontroll.

Det var i 17-tida fredag at den polske varebilen ble tatt inn til kontroll ved tollstasjonen på Svinesund etter å ha passert på grønn sone. Sjåføren, en polsk mann i midten av 40-årene opplyste til tollerne at han kom med tom bil.

– Han sa han var på vei til Oslo for å fylle den med last, forteller kontorsjef Per Kristian Grandahl ved Svinesund tollsted.

Les også: Tatt med 156 gram marihuana på innerlomma

Fullt lasteplan

Tollerne på vakt besluttet likevel at varebilen skulle tas inn til kontroll ved hjelp av skanner, og denne avslørte raskt at sjåføren ikke snakket helt sant.

Det viste seg nemlig at lasteplanet var fylt med drøyt 470 liter øl, ni liter sprit og tre motorsykler. I tillegg hadde mannen med seg tre motorsykler og diverse andre varer til en samlet verdi av rundt 10.000 norske kroner.

– Alkoholen var forsøkt gjemt innimellom motorsyklene og de andre varene, opplyser Grandahl.

Les også: Smuglet nesten 110.000 sigaretter i bygningsplater

Ingen papirer

Fordi mannen ikke hadde papirer på noe av det han hadde med seg over grensa, og han ikke kjørte inn på tollstasjonen på rød sone slik han skulle gjort, ble alle varene beslaglagt.

Tolletatens undersøkelser viser at de nesten 500 literne med alkohol utgjør unndratte avgifter på litt over 30.000 kroner. De tre motorsyklene er anslått å ha en totalverdi på 27.900 polske zloty, rundt 65.000 norske kroner.

– Sjåføren ble tatt hånd om av politiet for videre oppfølging av saken, sier Grandahl.

Alkoholen var forsøkt skjult blant motorsyklene og de andre varene på lasteplanet.

Foto: Tolletaten

Nyeste fra Dagsavisen.no: