Nyheter

NRK reduserer antall regionkontorer

Slår sammen regionkontorene Viken og Oslo, på Sørlandet og i Vestfold og Telemark.

NRK Østfold, tillitsvalgt

Distriktsdivisjonen i NRK slår sammen Region Sør og Region Øst og reduserer dermed antall regionkontorer fra fem til fire. Det melder NTB i en pressemelding i dag.

Den nye regionen skal hete Region Sørøst, og Heidi Pleym blir ny felles regionredaktør, skriver Medier24. Pleym er i dag regionredaktør i Region Sør.

Den nye regionen omfatter distriktskontorene i Viken og Oslo, på Sørlandet og i Vestfold og Telemark.

Hovedårsaken til omorganiseringen er å få «en mer effektiv lederorganisering, når Oslo og Viken går fra tre til én organisatorisk enhet, og region Sør fra tre til to», ifølge NRK.

Endringene trer i kraft fra 16. mars.

KOMMENTAR: Hvorfor blir ikke distriktssendingene tekstet?

Engan blir utviklingsdirektør

Tidligere regionredaktør for Oslo og Viken, Jannicke Engan, blir ny utviklingsredaktør med ansvar for strategiske satsninger og samarbeid på tvers av regionen, opplyser NRK.

– Dette er en jobb jeg har hatt skikkelig lyst på og som jeg mener er kjempeviktig for at vi skal klare å ta fatt på noen av våre utfordringer. En av arbeidsoppgavene som står øverst på lista er å jobbe sammen med alle de dyktige programskaperne vi har, for at vi skal lykkes enda bedre med å nå publikum med våre programmer i det valgbare universet i konkurransen mot de store internasjonale aktørene, sier Engan.

Ifølge NRK er hovedårsaken til denne organseringen «er en mer effektiv lederorganisering, når Oslo og Viken går fra tre til én organisatorisk enhet, og region Sør fra tre til to».

LES OGSÅ: Før var vi Østfoldinger. Hva er vi nå?