Nyheter

Hyller byens unike konsertsal

– Bibliotekets Aula er virkelig noe helt for seg selv, sier sopran Merete Meyer. På søndag holder hun for femte år på rad sin nyttårskonsert i Fredrikstad.

Det har blitt en tradisjon for Merete Meyer (44) å starte det musikalske året i Bibliotekets Aula i Fredrikstad. For femte år på rad har hun invitert med seg gjestemusikere til nyttårskonsert i sin gamle hjemby.

– Det er nesten som et lite mini-Wien, sier den anerkjente sopranen entusiastisk og sikter til den klassiske konsertsalen.

Les også: «Fredrikstad bibliotek er vernet, og som samfunn bør vi også verne om det»

En liten «boost av inspirasjon»

– Selv Helene Dautry, den franske cellisten jeg har med meg, kunne første gang hun så den, ikke helt tro at en liten by som Fredrikstad hadde en så gjennomført og nydelig aula. Hun er jo vant med flotte steder i både Paris og London, men mente bestemt at «vår» aula har noe eget ved seg.

###

– Aulaen på biblioteket i Fredrikstad er virkelig en perle av en akustisk konsertsal, som vi kan være stolte av, sier Merete Meyer. Foto: Fredrikstad Bibliotek

Meyer, som den gang het Løkkeberg, hadde sin aller første opptreden i aulaen allerede som tiåring under en kulturaften med musikkskolen, og selv etter flere år i Oslo, syns Begby-jenta det er stas å komme hjem til sin årlige nyttårskonsert.

– Desember er full av julekonserter i alle sjangre, men nå begynner vi etterhvert å få opp øynene for tradisjonen med nyttårskonserter også her i Norge. Det er noe godt, tror jeg, å lene seg tilbake og få litt påfyll, en liten boost av inspirasjon i januar, smiler hun.

Med seg på scenen i år har hun sopran Ida Gudim fra Fredrikstad og tenor Eirik Grøtvedt fra Sarpsborg, og stiller dermed med et sterkt Østfold-lag av talenter. Sarpingen, Grøtvedt, er en Meyer mener vi vil se mer til i årene som kommer. Denne sesongen er han solistpraktikant ved Den Norske Opera. I tillegg til sangerne, har hun med seg Kristian Hernes på piano, Birgitte Stærnes på fiolin, tidligere nevnte Dautry på cello og Johannes Skyberg på bratsj.

Perfekt for strykere og akustisk musikk 

– Dette blir en helt akustisk kveld, for det er nettopp det som er styrken til aulaen – den har en fantastisk akustikk og er byens beste sted for denne typen fremføringer, forklarer Meyer.

###

Merete Meyer oppfordrer publikum til å komme som de er og bare nyte en konsertopplevelse som «ser fremover mot vår». Foto: Gunnar Hall Skavoll

Og selv aulaen danner en vakker og klassisk ramme, lover hun en konsertopplevelse som mange kan kose seg med. På repertoaret står nemlig ikke bare klassisk musikk, men også tango, ballader, musikal og nasjonalromantikk. Og i pausene vil det serveres bobler i glasset.

– Det er viktig for meg å si at her skal man virkelig kunne komme akkurat som man er. Du trenger verken pynte deg eller gjøre deg til, for dette handler kun om å kose seg, avslutter Meyer.

Les også: Lørdag kjemper Maria Mohn om finaleplass

---

Festkonsert med Merete Meyer og gjester

  • I Bibliotekets Aula
  • Søndag 19. januar klokken 18.00
  • Billetter fås hos Fredrikstad Kino

---

Mer fra Dagsavisen