Nyheter

Hevdet å ha vært på handletur – smuglet 61.000 sigaretter

Mannen i midten av 30-årene fikk forklaringsproblemer da tollerne ikke så en eneste handlepose i bilen hans, bare pappesker stappfulle av sigaretter.

Lørdag ettermiddag observerte tollerne på Svinesund en personbil som kom kjørende over den gamle Svinesundsbrua. De bestemte seg for å kontrollere bilen, og fikk stoppet den ved den tidligere tollstasjonen.

– Sjåføren legitimerte seg med et norsk bankkort, og påsto han hadde vært i Sverige på handletur. Det syntes betjentene våre hørtes litt merkelig ut, for de kunne ikke se noen handleposer i bilen, forteller kontorsjef Per Kristian Grandahl ved Svinesund tollsted.

Les også: Tatt med nesten 400 liter øl og sprit: – Han sa det skulle brukes til «party»

Endret forklaring

Den Norge-bosatte mannen i midten av 30-årene ble derfor bedt om å åpne bagasjerommet, noe han også gjorde. Der åpenbarte det seg flere hvite pappesker, som viste seg å inneholde store mengder sigaretter.

– Da justerte han forklaringen til at han hadde vært på Svinesund for å spise, og hadde lånt bort bilen sin i en halvtimes tid. Pappeskene skulle visstnok ligget der da han fikk bilen tilbake, og han hevdet han ikke visste hva som var i dem, sier Grandahl.

Les også: Avdekket tre forsøk på storsmugling av øl og sprit

– Skulle få betalt

Både bilen og sjåføren ble geleidet til tollstasjonen for opptelling av varene. Det viste seg at det var totalt 61.000 sigaretter, noe som utgjør nærmere 210.000 kroner i unndratte avgifter.

– Til slutt endret han forklaring igjen, og fortalte at han hadde overtatt bilen med varene i. Han skulle få betalt for å frakte de over grensa, men hvor mye var han ikke sikker på. Det tyder altså på at han tok på seg et kuréroppdrag, sier Grandahl.

Mannen ble overlatt til politiet, som følger opp saken videre med tanke på straffereaksjon.

Les også: Ble avslørt med flipperspill i lasten

Mer fra Dagsavisen