Nyheter

Nesten 4.300 helt arbeidsledige i Østfold

I løpet av det siste året har det blitt 280 flere helt ledige her i fylket, og ledigheten er nå på tre prosent av arbeidsstyrken. – Viktig for østfoldinger å søke jobber også utenfor fylkets grenser, sier Nav-direktøren i Øst-Viken.

– Ledigheten i Østfold har økt gjennom hele året, sier direktør Steinar Hansen i Nav Øst-Viken i en pressemelding.

Ferske tall ved utgangen av november viser at 4.277 personer her i fylket er helt ledige. Dette utgjør tre prosent av arbeidsstyrken, og det har blitt 280 flere helt arbeidsledige sammenliknet med samme måned i fjor.

Les også: Skattedirektøren innrømmer skattetabbe for 17.500 Nav-klienter

Ber østfoldingene se ut

Ifølge pressemeldingen fra Nav er summen av antall helt ledige og arbeidssøkere på tiltak nå på 3,8 prosent av arbeidsstyrken, en økning med seks prsoent fra november 2018.

– Østfold har over tid hatt en relativt høy ledighet sammenlignet med andre fylker, og derfor er det viktig for østfoldinger å søke jobber også utenfor fylkets grenser, sier Hansen.

Les også: Nå kan tidlig-pensjonistene søke om slitertillegg – sjekk om du oppfyller kravene

Høyest i Sarpsborg

Også ungdomsledigheten fortsetter å øke i Østfold, og det er nå 1.274 helt ledige personer under 30 år. Dette er 41 flere enn ved utgangen av november i fjor.

Blant Østfolds kommuner med mer enn 10.000 innbyggere, er ledigheten høyest i Sarpsborg (3,4 prosent). Deretter følger Halden (3,3), Fredrikstad og Moss (3,2), Eidsberg (3,1), Askim (2,9) og Rygge (2,5).