Nyheter

Se bildene fra giga-transporten gjennom Fredrikstad i natt

Spesialtransporten bestod av 6 biler med last i tillegg til 6 følgebiler, 3 politibiler og 5 biler fra Omexom og Relacom.

Bilde 1 av 5

Fosby Kran AS i Sarpsborg gjennomførte natt til fredag en spesialtransport fra Slåttland Mekaniske Industri på Rudskogen til Borg Havn i Fredrikstad.

Spesialtransporten bestod av 6 biler med last i tillegg til 6 følgebiler, 3 politibiler og 5 biler fra Omexom og Relacom.

Kolonnen målte tilsammen over 250 meter.

– Gikk raskt og uten større problemer.

Kolonnen kjørte ned RV 22 fra Rudskogen. Der er det flere ledningsnett med tele og strøm som måtte løftes opp eller tas ned for at lasten, som målte nesten 7 meter på det høyeste, skulle komme forbi.

– Grunnet god planlegging og effektive folk gikk dette både raskt og uten større problemer. Vi er veldig fornøyde med at nedetiden på strøm- og telenettet ble holdt på et minimum for de som ble utsatt for dette underveis, sier markedsansvarlig Laila Vang-Johansen i Fosby AS.

Siste hindring var på Vardeveien før de svingte inn på RV110. Derfra var det rake veien uten flere stopp inn til Borg Havn på Øra.

Folk kom for å se

Demokraten omtalte giga-transporten onsdag. Det trakk folk ut i gatene.

– Det var hyggelig å se at dekningen i media i forkant har dratt publikum ut for å se den spektakulære kolonnen kjøre forbi, sier Vang-Johansen.

Hun sier også at politiet gjorde en skikkelig innsats i natt.

– De gjorde en fantastisk jobb med å holde veien stengt i små strekninger slik at vi kunne frakte lasten trygt nedover. Vi er takknemlig over publikums velvilje og forståelse for jobben vi gjorde, selv om de måtte vente litt mens vi passerte.

All planlegging og tilrettelegging ga uttelling på reisetiden.

– Vi nådde målet omtrent to timer før antatt, og vi kunne ta oss et par timers søvn før lossingen startet klokken syv. Nå er lasten trygt ombord på lasteskip og på vei mot endelig destinasjon, sier hun.

LES OGSÅ: Louise og Jan Georg var første syklister på den nyåpnede Seut-veien (Demokraten+)