Nyheter

Tok farvel med folkekjære Tom Raae

Rolvsøy kirke var fylt til siste benkerad da bygdas profilerte idrettsleder og journalist Tom Raae ble bisatt torsdag.

Bilde 1 av 3

Av Arne Børresen

I talene som presten Jon-Albert Ihlebæk, lederen i Rolvsøy IF Trond "Kurte" Andreassen og sønnen Marius Raae holdt, ble den allsidige rolvsingen beskrevet som et hardtarbeidende, folkekjært og ikke minst omsorgsfullt medmenneske.

– Om han ofret seg for både arbeidsplassen Demokraten, Rolvsøy Idrettsforening og historielaget nærmest parallelt, så var det likevel tida med familien Tom Raae prioriterte høyest. Han elsket å være sammen med sine nærmeste, understreket Ihlebæk overfor den tallrike forsamlingen.

(Saken fortsetter under bildet)

Tom Raae ble bisatt i Rolvsøy kirke torsdag 24. oktober.

FOTO: ERIK WIGGO LARSEN

Tom Raae jobbet til sammen 31 år i Demokraten, først som sportsjournalist, senere som krimreporter. Han var underveis også avisas IT-ansvarlige.

Minneord: «Rolvsøy har mistet en genuin patriot»

Hjemme på Rolvsøy fikk han mye av æren for å realisere Rolvsøyhallen. Raae var også sentral da lokalsamfunnsutvalget skulle etableres som et "plaster på såret" for storkommunen, som spesielt onsingene og rolvsingene mislikte sterkt.

Tom Raae ble bisatt i Rolvsøy kirke torsdag 24. oktober.

– Det fantes knapt en utfordring trekløveret Tom Raae, Svein Høiden og Kjell Bunes ikke klarte å løse, ble alle hans venner påminnet om under seremonien, som ble ledsaget musikalsk av artisten Stian Joneid og kirkens organist Ivar S. Haugen.

Tom Raae sovnet stille inn onsdag 16. oktober etter lengre tids sykdom.

Kurtes siste ord til Tom Raae: «Kjære Tom, for en lagspiller du var! Flokken din vil aldri glemme deg»