Nyheter

Kritiske til at 71 mål matjord går tapt på Ørebekk

Henning Aall (MDG) er skeptisk til at dyrket mark går tapt når den nye tilførselsveien til næringsområdet på Ørebekk skal anlegges.

Av Arne Børresen

– Jeg er ikke imot rådmannens innstilling til reguleringsplanen som sådan, men omleggingen av veien vil føre til at 71 mål med førsteklasses matjord forsvinner. For matforsyningen til lokalsamfunnet er dette alvorlig når vi til stadighet legger matjorda vår under asfalten. Jeg håper det er siste gangen dette skjer. Når vi i framtida skal vedta nye arealplaner gjelder det å holde tunga rett i munnen, uttalte Aall fra bystyrets talerstol torsdag kveld.

Også Venstres Trond Svandal uttrykte skepsis til å beslaglegge den produktive jorda rett nord for Mascot-rundkjøringa med asfalt.

– Det aner meg at dette ikke er den siste saken om dyrka mark vi får på bordet, uttalte Svandahl i saken, som bystyret brukte drøyt fem minutter på å behandle.

Ingen av bystyrets 53 representanter stemte likevel mot planen fra Ørebekk Senter. Dette med bakgrunn i at det tidligere er gjort vedtak om å legge til rette for ny framkommelighet til næringsområdene, i forbindelse med utvidelsen av Simo-Mascot-strekningen fra to til fire kjørefelt.

Mer fra Dagsavisen