Nyheter

Hvor er du, Høgmo?

Hvor har sportslig leder i Fredrikstad Fotballklubb gjemt seg for tida?

ETTERLYSES: Frode Rekve stiller spørsmål ved hvorvidt Per-Mathias Høgmo er dedikert nok til jobben som sportssjef i FFK.
###

Nå når A-laget og klubben trenger ham aller mest, er det dønn stille fra frelseren Per-«Messias» Høgmo. Kanskje han er på cruise med yogaguru Ravi Shankar igjen? Eller på jakt etter tvilsomme damefotballagenter? Ikke godt å vite med den karen. Om FFKs halsbrekkende serieinnspurt er han i hvert fall øredøvende taus.

Høgmo kom inn i Fredrikstad Fotballklubb med et brak rett før jul i 2017. Den høyt meritterte fotballtreneren og storkjendisen skulle ta FFK tilbake til Eliteserien på en-to-tre. Han tok alle han møtte i hånda, smilte kjekt og pratet seg glatt gjennom alle slags foreningsmøter han ble invitert til i løpet av vinteren. Alle ville ha en bit av den tidligere landslagstreneren.

Per-Mathias sjarmerte alle, men lyktes ikke helt med sitt prosjekt. FFK rykket ikke opp. Laget ble ydmykende rundspilt av et mye bedre trent Kristelig Forening for Unge Menns (KFUM) fotballag fra Oslo i kvalifiseringsrunden. Tusener av fotballsupportere i Fredrikstad hang med nebbet. Hva f... var dette for noe?

Men Per-Mathias Høgmo visste råd. Han kom med et nytt mantra i tillegg til yoga og diktlesning i garderoben. Nå var det forutsigbarhet, trygghet og stabilitet som gjaldt. FFK skulle bygge sten på sten og utvikle et slagkraftig eliteserielag. Det kom bare til å ta litt lenger tid. De mest opprykkskåte supporterne murret fortsatt en del, men godtok etter hvert den noe mer langsiktige planen og lærte seg det fryktelig vanskelige ordet kontinuitet.

Rett etter jul i 2018 kom antiklimaks. Per-Mahias Høgmo gadd ikke mer. Han var ikke motivert for å rusle langs ei sidelinje i treningsdrakt og være hovedtrener mer. Han ville bli sportssjef i FFK i stedet. Riktig nok bare på halv tid og i konkurranse med ikke mindre enn to andre jobber på universitetene i Oslo og Tromsø. Supporterne og nesten hele Fredrikstad satt lamslåtte: «Er´e mulig? Ny trener i år igjen! Hvem skulle det bli?»

Høgmo og ledelsen i FFK ilet til med å berolige. Assistenten skulle overta og videreføre Høgmos tanker og filosofi, riktig nok uten dikt og yoga. Bjørn «Bummen» Johansen måtte ta på seg de store skoene til sin tidligere sjef, og innrømmet pent at hans trenererfaring ikke strakk seg lenger enn til å trene 3. divisjonslaget Finnsnes i Troms. På et hasteinnkalt medlemsmøte i FFK ble denne svært urovekkende og store endringen i trenerteamet smilende framstilt som om den hadde vært planlagt hele tida. Det var det få som trodde på. Men forsamlingen var helt satt ut, og bordet fanget. Det var ikke tida for å lage bråk i oppkjøringen til sesongstart.

Til den sympatiske Bjørn «Bummen» Johansens forsvar skal det jo sies at han har klart seg brukbart i FFK tatt i betraktning hans tynne erfaring. FFK har faktisk fortsatt en liten mulighet til å rykke opp til 1. divisjon, men bare såvidt. Og nettopp derfor er det vi spør: Hvor er sportssjef Høgmo?

Jo, han har fått seg enda en ny jobb utenfor FFK i tillegg til de andre jobbene han har fra før. Denne gang som rådgiver hos Toppfotball Kvinner i jakten på useriøse agenter i kvinnefotballen. Sikkert nyttig det, men det er akkurat nå Fredrikstad Fotballklubb trenger deg, Høgmo!

At Høgmo sa ja takk til denne siste deltidsjobben er og blir umusikalsk i mange FFK-tilhengeres ører og hjerter. Det spiller ingen rolle om den er lite tidkrevende og sikkert godt betalt. Supporterne vil at Høgmo skal konsentrere alle krefter om FFK nå, og vise at han gjør det. Vi vil se ham på stadion og på bortekamper. Vi vil høre hans synspunkter og se virkninger av smarte strategier. Vi vil ha en topp engasjert sportssjef på sidelinja. Høgmo har fortsatt muligheten til å bli en slags lettere skadeskutt «Messias» i FFK. Men da må han være med og sikre sitt eget uttalte mål: Opprykk med FFK i år!

Heia FFK!

Frode Rekve fra sidelinja:
Også NRK tryner i Viken – NRK svarer: Du tar feil, Frode Rekve
Ørnen svever fortsatt
Fotballdilla og fellesskapet
Stem NEI til Viken