Nyheter

Gryende forventninger til «nye Stjernen»

Trofast supporter Ole Martin Johansen i Red Beavers aner en ulmende optimisme rundt byens hockeystolthet.

– Gjør vi en makssesong, kan vi få en 6. plass. Vi er kanskje litt tynt besatt på back-siden, men da får de unge sjansen, og de viste i fjor at det er veldig positivt for klubben å gjøre det, sier Johansen til Demokraten.

Etter en trøblete fjorårssesong har klubblegende René Hansen blitt hentet inn som ny hovedtrener (+), og Stjernen åpnet sesongoppkjøringen med seire i de to første treningskampene, etterfulgt av to tap og ny seier i den femte og siste.

– Puslete i ti år

Fire kanadiere har også kommet inn dørene i Stjernehallen, noe Johansen mener er spennende.

– Jeg tror at med René Hansen ved roret, så får de bruke attituden sin. Vi har vært veldig puslete nå i ti år, og trenger mer fysisk hockey. Da tror jeg det vil smitte over på resten av laget også, sier supporteren.

Han er for øvrig godt fornøyd med at nettopp Hansen sitter ved trenerroret.

– Når man snakker om å få tilbake lokal tilhørighet, og særlig hvis vi skal få hausset opp derbyene mot Sparta igjen, tror jeg det kan være genialt. Han har vært på Wang i mange år, så han har vært i hockey-miljøet her, og jeg tror flesteparten i Fredrikstad som følger med på hockey vet hvem han er, sier Johansen.

– Det gjør det litt enklere enn å få inn en ny halvdårlig svenske, legger han til med glimt i øyet.

Les også: Tidligere NHL-målvakt klar for Stjernen
Les også: Stjernen signerte AHL-spiller (Demokraten+)

Spleiset på Heier

Foran årets sesong har også supporterne bidratt kraftig til at nyutnevnt lagkaptein Andreas Heier (25) ble hentet tilbake til barndomsklubben som «Folkets spiller».

– Han er også lokal, og en spiller for framtida. Han er ung, men samtidig allerede god. Det er litt overraskende at han ble valgt til kaptein, men det er positivt, sier Johansen om den hjemvendte løperen.

Stjernen trengte 300.000 kroner for å realisere overgangen, og nesten 100.000 av disse har kommet inn gjennom en «Spleis»-aksjon iverksatt av Red Beavers.

– Det viser at Fredrikstad-folk vil at hockeyen her i byen skal opp og fram, og med den spleisen fikk man ikke presset på at man må gi så og så mye. Her kunne folk gi 10, 50 eller 1.000 kroner. Når man ikke setter en sum, blir det enklere for alle å være med, mener Johansen.

Drømmer om bortebusser

Videre forteller han at supporterklubben nå teller mellom 150 og 200 betalende medlemmer, men at de alltid har plass til flere.

– I år håper vi å komme oss opp til 250 betalende, men det er helt avhengig av hvordan Stjernen gjør det. Alt som kommer inn fra kontingenter bruker vi til tifo og den typen ting, mens det vi jobber inn på dugnader går rett til Stjernen, forklarer Johansen.

Den trofaste supporteren har også et håp om å få til flere borteturer i år, og oppfordrer folk til å kjenne sin besøkelsestid.

– Vi prøver å sette opp busser der det lar seg gjøre, men i år har vi vært veldig uheldige med kampoppsettet. Gjør Stjernen det bra, kan vi sette opp buss til midtukekamper i Oslo-området, men hvis Stjernen gjør det dårlig er det håpløst.

– Vi har økonomi til å kjøre mange busser i minus, men vi satt til og med opp gratisbuss til Sarpsborg, og klarte ikke å fylle den såpass at det var verdt å kjøre, legger han til.

Les også: Bevernes nye hjem (Demokraten+)

– En «go» i byen

Johansen mener det nå er optimisme å spore rundt toppidretten i byen, og at suksess på både hockeyisen, kunstgresset og håndballbanen kan skape en synergieffekt.

– Nå er byen på glid. Stjernen har gjort det bra, og vi har litt forventninger. Hvis FFK rykker opp i tillegg, har vi en «go» i byen, og da får både Stjernen og FFK mye gratis. Jeg har ikke så mye forhold til det som skjer rundt håndballen, men det er om å gjøre at vi får positivitet rundt alle toppklubbene i byen. Det viser seg at ingen av lagene tar fra hverandre økonomisk, uansett om de spiller i 2. divisjon, 1. divisjon eller eliten. Det er plass til alle, mener han.

Les også: Stjernen har fått på plass flere aksjonærer

Mer fra Dagsavisen