Nyheter

AUF-lederen vil fjerne statsstøtten til Human Rights Service

AUF-leder Ina Libak ber statsminister Erna Solberg om å kutte statsstøtten til den omstridte organisasjonen Human Rights Service etter moskéangrepet lørdag.

– Det er ikke snakk om innvandringskritikk, for det må vi tåle. Det er snakk om den fremmedfiendtlige måten man beskriver muslimer. Derfor mener vi at det er på tide å kutte, sier Libak til VG.

Støtten til Human Rights Service (HRS) i statsbudsjettet 2019 var først kuttet ut. Men etter en intern strid i regjeringen endte organisasjonen opp med en halv million kroner.

Les også: Uenighet i regjeringen om å droppe kutt til Human Rights Service

– Vi må diskutere alt vi kan gjøre for å få bukt med hatet. En av tingene vi i hvert fall kan gjøre er å kutte støtten til HRS. Det har vi diskutert i flere omganger, og det vil vise tydelig fra regjeringens side at dette er en organisasjon som ikke vil få statlige penger, mener hun.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

HRS driver blant annet det innvandrings- og islamkritiske nettstedet rights.no.

– Dette er et spørsmål vi behandler i budsjettet, så jeg har ingen kommentar til det, svarer statsminister Erna Solberg til VG.

Les også: – Ideer som tidligere ble sett på som ekstreme, normaliseres og bringes inn i «vanlig» politikk

Rita Karlsen i HRS kaller uttalelsen et politisk spill.

– Det er kjempetrist fordi det vi har holdt på med i 20 år er å ta opp de problematiske sidene ved innvandring. Det har vi gjort av godhet for et velfungerende flerkulturelt samfunn, sier Karlsen og tilføyer at organisasjonen tar fullstendig avstand fra vold.

Debatt: «Philip og Anders. To navn. Norske sådan. Likevel er det jeg som møter fordommer. Hver bidige dag»