Nyheter

Papirsugerør fra McDonald's kan ikke gjenvinnes. Det kunne plastsugerørene de brukte før...

McDonald's papirsugerør som ble innført i fjor for «å hjelpe miljøet» kan ikke gjenvinnes, innrømmer hamburgerkjeden. Det kunne de gamle sugerørene av plast.

Det var avisa The Sun som mandag avslørte et intern skriv fra McDonald's, der det framkom at sugerørene «ennå ikke kan gjenvinnes og må kastes sammen med vanlig søppel inntil videre beskjed gis».

– Selv om materialet er gjenvinnbart, gjør dagens tykkelse det vanskelig å håndtere dem for våre leverandører for avfallsløsninger, som også tar seg av dagens papirkopper, sier en talsperson for McDonald's.

De nye papirsugerørene ble blant annet introdusert i alle de 1.361 McDonald's-restaurantene i Storbritannia og Irland og fikk raskt reaksjoner på sosiale medier fordi de kan gå i oppløsning i drikke. Nå viser det seg altså at de ikke kan gjenvinnes, slik hensikten var.

Da papirsugerørene ble introdusert i juni 2018, ble det lansert som en del av en større innsats for å beskytte miljøet. Daværende miljøminister Michael Gove gratulerte McDonald's med «dette betydelige bidraget til å hjelpe vårt naturlige miljø».

Plastsugerørene som ble benyttet tidligere kunne for øvrig gjenvinnes, men ble kuttet ut i tråd med britisk politikk, der regjeringen i Storbritannia fra 2020 innfører forbud mot engangsplastsugerør.

Les også: EU forbyr engangsplast

Mer fra Dagsavisen