Nyheter

Tyrker stanset med 144 falske par merkesko på grensa

Lastebilsjåføren ble stanset av tollerne på Svinesund sist søndag, hvor skoene ble beslaglagt.

– Ingenting tilsier at sjåføren visste at alle disse skoene var falske merkevarer, sier tollsjef Wenche Fredriksen på Svinesund til Demokraten.

Den tyrkiske lastebilsjåføren kom kjørende gjennom tollstasjonen på Svinesund om kvelden 28. juli. Han hadde bilen full av dokumenterte lovlige varer som skulle leveres til norske bedrifter, ifølge Fredriksen. Men ikke alt i lasten var lovlig, noe NRK var først til å omtale.

LES OGSÅ: Fire personer omkommet i Østfold-trafikken så langt i år

Papirer hadde sjåføren også på leveransen av 144 par sko av kjente merker. Men skoene vekket tollernes interesse da de skulle deklareres. Prisen var uvanlig lav, kvaliteten ikke noe å skryte av – og dessuten: Ett av skomerkene produserer ikke denne typen sko, bet en av tollerne seg merke i, forteller Fredriksen.

– Sjåføren er mistenkt for å ha forsøkt å smugle inn 144 par piratkopierte merkesko, er blitt anmeldt fra vår side og saken er overlatt til politiet. Han reiste videre inn i landet med de andre varene han hadde kjørt fra Tyrkia for å levere. Skoene ble igjen hos oss, forteller tollsjefen.