Nyheter

Fredrikstad representert i europeisk korfinale

Gressvik-jenta Kaja Linder Henriksen er med når et norsk kor for første gang skal delta i Eurovision Choir of the Year.

Koret Volve Vokal fra Bergen vant den nasjonale korfinalen i april, og er belønnet med tur til Göteborg for å delta i den internasjonale finalen. Finalen går av stabelen lørdag 3. august og blir sendt på NRK.

– Absurd

Koret reiser onsdag til Göteborg. Før den tid er det øving fire til seks timer hver dag. Kaja Linder Henriksen er spent på hvor stort dette blir.

– Det er egentlig ganske absurd. Det er veldig spennende å få være med på, og det er første gang jeg synger på et så høyt nivå, sier hun.

«Sommertid»

Koret har valgt å synge dikt av Jan Erik Vold.

– Dirigent Gro Espedal har satt melodi til diktet «Sommertid». Diktet har mye humor i seg, men vi synger det veldig høytidelig samtidig som vi har glimt i øyet. På den måten tror jeg vi kan skille oss ut. Vi har vektlagt det visuelle og lydmessige, forklarer Henriksen.

Skal ha det gøy

Hun har sunget i kor nesten hele livet. Hun startet å synge i Gressvik Barne- og ungdomskor. Gleden ved å synge fikk hun da hun sang i Lisleby ungdomskor, hvor Svenn Poppe var dirigent. For henne handler dette om å ha det gøy.

– Alle tar det veldig seriøst, men vi har det veldig moro. Jeg ser ikke på dette som jobb. Vi øver veldig mye, men vi har det også veldig gøy sammen, forteller Henriksen.

Gressvik-jenta tror koret kan gjøre det godt i konkurransen.

– Favorittene er nok Sverige, men jeg tror vi kan gjøre det bra. Vi håper å komme til superfinalen, hvor vi kan få sunget to ganger. Vi har med oss en dramapedagog og to dirigenter, så vi er et stort team som jobber sammen.

Tester scenen

Eurovision Choir of the Year arrangeres i Partille Arena utenfor Göteborg, hvor ti kor deltar. Der får Henriksen og Co. mulighet til å teste scenen når de ankommer.

– Vi skal bruke de siste dagene på å teste scenen og akustikken. Vi er i rute og skal være helt klare til lørdag, avslutter hun.

Nyeste fra Dagsavisen.no: