Nyheter

I kjølvannet av Tall Ships' Races

Ingar Guttormsen lagde bølger i byen i helgen. Men hva nå?

Navn: Ingar Guttormsen (57)

Hva: Sanger og låtskriver 

Aktuell: Prosjektleder for The Tall Ships’ Races Fredrikstad 2019 som gikk av stabelen 11.–14. juli

Hva føler du nå Ingar, i etterkant av The Tall Ships’ Races Fredrikstad 2019?

– Akkurat nå er jeg i bilen på vei over fjellet til Bergen og Tall Ships der, for å oppleve det selv som publikum. Så det gleder jeg meg til. Ellers føler jeg lettelse, glede og mange gode følelser etter en lang periode med jobb. Jeg startet jo i denne jobben den 1. november 2017.

Stemmer det at det var 300.000 besøk under festivalen? Det er jo veldig mange mennesker!

– Telenor registrerte 143 528 unike besøkende fra torsdag til søndag, pluss at det eksploderte her på onsdagen. Jeg tror 300.000 er nøkternt, hvis vi antar at mange var innom to ganger. Alle jeg har snakket med, var der tre og fire ganger.

Men du har ikke snakket med alle som var der?

– Nei, det er klart, jeg kjenner ikke så mange. Men jeg tror uansett ikke 300.000 er å overdrive. Sånne tall kan du jo gjøre som du vil med, men derfor er det kjekt å ha et måleverktøy sånn som Telenor.

Går vi for et da capo?

– Jon-Ivar Nygård ser ut som han tror det i alle fall! Men foreløpig er det bare ordføreren og Ap, det må jo opp i formannskapet. Men alle virker veldig positive, og Sail Training International – som er hovedorganisasjonen, og som bestemmer hvem som får arrangere, virker også veldig positive til Fredrikstad som vertshavn.

Hva om Bergen er flinkere enn oss?

– Hvordan skal de klare det? Nei da. Bergen er en større by, og det er femte gang de arrangerer. Det er både pluss og minus med å være en større by – det kan være enklere med logistikken, men de kan ha mange konkurrerende arrangementer. Uansett ser det ikke ut til at de er like heldige med været som oss.

Det kom som bestilt!

– Ja, vi fikk jo det knallværet i akkurat de fire dagene arrangementet varte. Det var en bonus og bidro til å gjøre det helt unikt. Så det var godt planlagt! Resten av arrangementet gikk også så å si etter boka, og ting skled veldig fint.

Hva skal du gjøre nå da?

– Det er så spennende for oss prosjekt-folk. Nå har jeg jobb ut året med sluttrapporter og evalueringer, og forhåpentlig søknader om å være vertskap på nytt. Men fra januar 2020 er det helt åpent. Jeg har i alle fall levert en god CV med gjennomføringen av Tall Ships.

Ville du arrangert Tall Ships selv en gang til?

– Det har jeg ikke tenkt over engang. Men jeg ville nok ikke tatt på meg de skoene igjen sånn umiddelbart.

Men du. Nå er dette en fast spalte, med faste spørsmål. Så da lurer jeg på hvem du helst ville stått fast i heisen med?

– Det må bli hun jeg sitter sammen med her i bilen, kona mi Kari. (Jubel og latter i bakgrunnen). Jeg kunne vel ikke sagt noe annet. (Stillhet i bakgrunnen)

Nei kanskje ikke, men det høres jo ut som trivelig selskap!

– Ja, det er det virkelig! (Latter i bakgrunnen igjen)

Hva gjør du når du skeier ut?

– Hm. Det må jeg spørre hun ved siden av om. (Mumling). Ehm. Nå har jeg altså vært alkoholfri i et halvt år opp mot Tall Ships.

Seriøst?

– Ja. Altså, jeg bestemte det på nyttårsaften at det kom til å bli så mye jobb, at jeg kunne være det for å ha fokus på rett sted. Men ellers så liker jeg å kose meg med god vin og mat. Jeg liker å lage mat.

Hvem var barndomshelten din?

– Nå holdt jeg på å si Sølvpilen, haha. Nei, hvem skal jeg si? Jeg har aldri vært noen heltedyrker.

Hvem så du opp til da?

– Jeg hadde fire eldre brødre som jeg alltid så opp til. Så da jeg ble tolv år var de dem jeg konkurrerte mot, og skulle bli bedre enn til alt – spille gitar og sport og alt mulig. Det var dem som var hoppkanten min, kan du si.

Hva gjør deg lykkelig?

– Nå som jeg kjører over Dagalifjell og ser Geilo foran meg ... naturopplevelser gjør meg lykkelig. Om det er fjellet, eller på sjøen med vår egen seilbåt, eller om jeg står på scenen med kontrabassen.

LES OGSÅ:

Mer fra Dagsavisen