Nyheter

Østfolding dømt for trusler, vold og tvangsmating av barn

En 40 år gammel mann fra Østfold er dømt til fengsel i åtte måneder for å ha mishandlet barna sine gjennom slag, ris, trusler og ha presset i dem mat.

Tre av månedene i fengselsstraffen gjøres betinget med en prøvetid på to år.

Ifølge dommen fra Heggen og Frøland tingrett startet mishandlingen av barna da de var henholdsvis fire og sju år gamle, og den pågikk i flere år.

Volden besto i slag med hånden, slag med en rørepinne til maling, klyping i øret og harde grep i armen. Mannen er også dømt for å ha klemt nesa på et barn og å ha presset opp barnets munn og truet det til å spise.

LES OGSÅ: Fradømt retten til å drive firma etter millionsvindel

Mannen nektet straffskyld for det meste i tiltalen. Han har kun erkjent at han har truet med rørepinnen to-tre ganger når barna ikke ville spise maten sin og har erkjent at han fikk barna til å sitte ved bordet i inntil en time hvis de ikke spiste opp maten.

Dommen beskriver at måltider med barna ofte ble en kilde til konflikt både mellom foreldrene og mellom faren og barna.

– Retten finner det skjerpende at flere av voldsepisodene har skjedd i situasjoner hvor det er viktig at barna skal føle trygghet og omsorg og også at mishandlingen ved å tvinge barna til å spise opp maten sin på den måten tiltalte har gjort, er svært skadelig for barna som risikerer å utvikle spiseforstyrrelser som følge av dette.

Det er formildende for straffen at saken har ligget urørt hos påtalemyndigheten i hele ett år og ni måneder.

(©NTB)

DEBATTINNLEGGG: «Rygge Sivile Lufthavn og politikerforakt»

Mer fra Dagsavisen