Nyheter

Tommy Tokyo er tilbake i manesjen

Under ett år etter at Tommy Lorange Ottosen (47) annonserte at artistnavnet skulle legges på hylla, er han igjen aktuell med nye låter og konserter som Tommy Tokyo.

– Jeg hadde aldri tenkt å gi meg som artist. Det var mer det at jeg hadde lyst til å prøve noe litt annet, med et nytt uttrykk. Men så ble det meg likevel, og det hørtes ut som meg, så da kunne jeg vel egentlig spart meg for hele greia, sier Ottosen til Demokraten.

Det var 10. mai i fjor at artisten annonserte følgende på Facebook:

«Jeg har i dag bestemt meg for å legge Tommy Tokyo på hylla, Tusen takk til alle som har kjøpt musikken, og kommet på konsert.»

– Ikke noe comeback

Den korte beskjeden fikk stor oppmerksomhet i både lokale og nasjonale medier, og fra trofaste fans. Derfor var lettelsen stor blant mange da han slo kontra allerede i november.

– Det er det folk kjenner meg som, og uansett hva jeg hadde kalt meg nå, ville folk forbundet meg med Tokyo-navnet.

– Jeg vil ikke si dette er noe comeback, for det var ikke lange stunden jeg var borte. Egentlig er det vel ikke noe å gjøre noe stort nummer ut av i det hele tatt, sier artisten selv.

12. april slapp han låten «Gloomsville», og foreløpig er det kun planlagt en håndfull konserter i 2019, blant annet på Litteraturhuset i Fredrikstad. Dette er ifølge Ottosen selv den eneste konserten i hjembyen i år, og han røper at publikum vil få høre en blanding av ferskt og litt eldre låtmateriale.

– Det blir nok en og annen låt som er helt ny, og så kommer jeg også til å spille tre-fire låter som jeg aldri har gjort live før, men som jeg har fått mange ønsker om å spille. Det er sanger som jeg har gjort med fullt band, og som har krevd litt arbeid for å kunne presenteres med kassegitar.

Ny smakebit på vei

Mot slutten av året skal det også slippes et nytt Tommy Tokyo-album, det første med engelske tekster på fem år.

– Det er vel egentlig fordi det var det som falt seg naturlig da jeg satt meg ned for å skrive igjen. Nå har det blitt to album på rad med norske tekster, og om det blir norsk eller engelsk framover aner jeg ikke. Jeg tar det litt som det kommer, forteller Ottosen.

Ut fra den første smakebiten å dømme, er det i alle fall lett å kjenne igjen sounden fra hans tidligere utgivelser, selv om 47-åringen også hinter også litt eksperimentering på det kommende albumet.

– Allerede i mai eller juni kommer det en ny smakebit, og den er helt i andre enden av skalaen, røper han.

– Vi får håpe folk opplever det som litt nytt, men det er fortsatt basert på meg og mine opplevelser og observasjoner. Litt performance-aktig, der jeg har spilt inn ting der og da, og så har det blitt bearbeidet av Gøran Grini i studio, sier Ottosen.

---

Tommy Tokyo

  • * Artist fra Onsøy i Fredrikstad som debuterte med en selvtitulert EP i 2002.
  • * Har siden gitt ut sju album: Octopusdrunk & Arms to Prove It (2007), Smear Your Smiles Back on (2008) og Go Time, Showtime & Absolute War (2010) som Tommy Tokyo and Starving for my Gravy, And The Horse Came Riderless (2012), We blister and we bleed (2014), Hev Deg Over Det Derre Der (2015) og Blant fiender og venner (2016) som Tommy Tokyo & De Bipolare.
  • * Ble nominert til Spellemannprisen 2012 (rock) og 2015 (vise).

---

Mer fra Dagsavisen