Nyheter

Beredskapsbåten snart i havn

Nabbetorp Båtforening har samlet inn 1,6 millioner kroner og venter spent på støtte fra formannskapet.

På mindre enn halvannet år har Rino Grude og hans medhjelpere i Nabbetorp Båtforening samlet inn 1,6 millioner kroner til byens nye beredskapsbåt med tilhørende undervannskamera. Snart kan farkosten hentes hjem fra Mo i Rana.

– Alt tyder på at formannskapet torsdag bevilger 200.000 kroner til prosjektet. Det betyr i praksis at vi har kommet så langt i innsamlingen at vi nå har bestilt båten, forteller Grude til Demokraten.

Ville se an responsen

Også ved disse tider i fjor sa formannskapspolitikerne ja til å sprøyte inn 200.000 kroner i spesialfartøyet, som fortrinnsvis skal brukes til å søke etter antatt omkomne personer i vannet. Men før utbetalingen kunne skje, ville politikerne se at pengeinnsamlingen var kommet så langt at båten og kameraet – som koster henholdsvis 1,4 millioner og 900.000 kroner – kunne finansieres.

I mellomtida har imidlertid både fylkeskommunen, Hvaler kommune, Sarpsborg kommune samt en rekke frivillige foreninger og bedrifter bidratt med midler.

– Vi har ikke hatt noen problemer med å vente på Fredrikstad. Tilsagnet fikk vi jo i prinsippet i fjor. Så når ordføreren innstiller på utbetaling nå så er vi fortsatt i rute. Båten kommer som planlagt hit før sommeren og publikum vil få se den utstilt under blant annet Tall Ships Race, forteller Grude om båten, som er en 26 fots «Polarsirkel».

Medlem druknet

Nabbetorp Båtforening gikk i bresjen for innkjøp av en beredskapsbåt etter at et av medlemmenes deres falt i vannet og druknet. Flere måneder gikk før kameraten ble funnet.

LES OGSÅ: Over halvveis til drømmen om beredskapsbåt (Demokraten+)

Med en slik båt for hånden vil frivillige kunne drive søk etter antatt omkomne mennesker på sjøen lenger enn de offentlige utrykningsetatene.

Mer fra Dagsavisen