Nyheter

Stein Erik Lauvås gjenvalgt som leder på Østfold Arbeiderpartis årsmøte

Østfold Arbeiderparti avholdt årsmøte lørdag 2.mars i Rakkestad. Det var et fulltallig årsmøte med representanter fra alle 12 kommunepartier, AUF, styret og gjester.

Det skriver partiet i en pressemelding.

Årsmøte var et godt politisk verksted som vedtok 5 politiske uttalelser om sosialdemokratisk boligpolitikk, transport, den internasjonale situasjon, lærlinger og lærekandidater og en sterk offentlig og inkluderende barnehage og skole for alle.

Årsmøtet vedtok også at fylkespartiet skal sende et brev til miljø- og klimaministeren hvor han oppfordres til å innvilge Saugbruks CO2-kompensasjon så raskt som mulig. Begrunnelsen for at gamle Saugbruks ikke ble omfattet av ordningen tidligere er falt bort da det nye selskapet ikke nyter godt av den fordelaktige strømavtalen. Årsmøtet krever en rask avgjørelse for å rydde usikkerheten av veien for bedriften og dens ansatte.

Det var Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik som innledet om den politiske situasjonen.  Hun var svært klar på at vi skal representere arbeidsfolks interesser og at kommunene er demningen mot Høyrepolitikken lokalt. Arbeiderpartiet er i mot privatisering av fellesskapets ressurser.

Etter henne var det en god debatt med 25 innlegg

Et tydelig budskap i den politiske debatten var at i en situasjon med landets høyeste arbeidsledighet kreves det en særlig satsing på yrkesfag og næringsutvikling.  Årsmøtet krever en  »Østfoldpakke» for å rette opp utdanningsutfordringen og en annen «Østfoldpakke» for næringsutvikling.  Disse pakkene må komme samtidig.  Når vi ser at vi har særlige utfordringer må vi også få særlige tiltak!

Fylkespartiets styre ble gjenvalgt med Stein Erik Lauvås som leder og Siri Martinsen som nestleder.  Ny studieleder etter Sindre Martinsen-Evje ble Svein Olav Agnalt, de byttet plass i styret. Hanne Tollerud ble gjenvalgt som kvinnepolitisk leder, og styremedlemmene Therese Thorbjørnsen, Atle Ottesen, Shakeel Rehmann og Kirsti Brække-Myrli ble gjenvalgt.

Varamedlemmene Ellen Solbrække og Petra Brinch gikk ut av styret.  Og som varamedlemmer for de kommende to år ble Camilla Aas, Rune Fredriksen og Ann Karin Johansen valgt.

Mer fra Dagsavisen