Nyheter

Jostein Haug ny daglig leder i Bypakke Nedre Glomma

Haug, best kjent som samferdselssjef i Østfold fylkeskommune, er ansatt som daglig leder i Bypakka, skriver selskapet i en pressemelding.

- Jeg er veldig glad for at Jostein Haug tar utfordringen med å lede Bypakka, som står foran en hektisk og spennende periode, skriver Bente Meinert som er leder i Rådmannsutvalget i Bypakke Nedre Glomma (BNG).

– Haug kjenner samferdselssektoren godt, og har bred erfaring som vil bli et verdifullt tilskudd til kompetansen i bypakkeadministrasjonen, fortsetter hun.
 Jostein Haug er oppvokst og bosatt på Ise i Sarpsborg kommune. Jostein Haug kommer fra stillingen som samferdselssjef i Østfold fylkeskommune. Han har også vært direktør i Østfold kollektivtrafikk i åtte år. I tillegg til en ledeleseutdannelse fra Forsvaret har Haug har utdannelse innen transportfag, ledelse og økonomi fra Høyskolen i Molde og Høyskolen i Østfold.

- Det blir spennende og utfordrende å jobbe med et fagområde som betyr så mye for utviklingen i Nedre Glomma, både for næringslivet og enkeltpersoner, sier Jostein Haug.
- Jeg har vært involvert i en rekke bypakkeprosjekter, og ser frem til å være med på å ferdigstille flere av disse sammen med partene og administrasjonen i Bypakka.
 
Jostein Haug tilsettes som daglig leder for Bypakke Nedre Glomma med virkning fra 1.august 2019. Eirik Milde fortsetter som fungerende prosjektleder i BNG fram til Jostein Haug tiltrer.

Partene i Bypakke Nedre Glomma forbereder seg på byvekstforhandlinger med staten i 2019. En byvekstavtale vil erstatte belønningsordningen som Bypakka bygger på i dag. Det er vedtatt at Bypakka sin administrasjon skal flytte fra fylkeshuset til Sarpsborg rådhus til sommeren. Dette som en følge av at Østfold fylkeskommune vil bli en del av Viken.

Mer fra Dagsavisen