Nyheter

Henriette Ydse Krogstad (38) ny redaktør i Demokraten

– Så vidt vi har fått med oss har det aldri tidligere vært en kvinnelig toppredaktør i noen av avisene i Fredrikstad, Moss, Sarpsborg eller Halden, så det var definitivt på tide.

Vi er veldig glade for at Henriette har takket ja til å gå løs på dette offensive oppdraget, og jeg er trygg på at hun blir en tydelig målbærer og ambassadør for vårt avisprosjekt i Fredrikstad. Nå gleder vi oss til at vi sammen skal endre en gammel papiravis for å nå nye og yngre lesergrupper både digitalt og på papir. Henriette har bred erfaring fra Aller og kommunikasjonsbransjen, er utpreget digital i sin journalistiske tilnærming, god på historiefortelling og levende opptatt av Fredrikstad. Det er en klar fordel at hun er født og oppvokst i byen og bor der i dag med mann og to, snart tre, barn, sier Eirik Hoff Lysholm, sjefredaktør og administrerende direktør i Mediehuset Dagsavisen.

Kommer fra Dignio

Ydse Krogstad kommer fra en stilling som kommunikasjonsansvarlig og medeier i techbedriften Dignio i Fredrikstad og har tidligere jobbet åtte år i ulike posisjoner i Aller Media. Hun vil i tillegg til redaktørjobben i Demokraten også lede Moss Dagblad og inngå i Mediehuset Dagsavisens toppledergruppe.

– Vi tror at målgruppetankegangen hun har med seg fra tidligere jobber, vil bli svært verdifull både i kampen for mediemangfold i Fredrikstad og også inn i det strategiske arbeidet med alle våre publikasjoner i Dagsavisen-familien. De første ukene og månedene har hun imidlertid viktigere oppgaver foran seg, siden Henriette og mannen venter familiens tredje barn i begynnelsen av mars. Deretter vil hun gradvis gå løs på oppgavene som venter når Demokraten skal omstilles til å bli en del av Dagsavisens utgavemodell og også gjennomgå en tydelig digitalisering av både journalistikk og forretningsmodeller, uttaler Lysholm.

Høygravid småbarnsmor

– At Dagsavisen satser på en høygravid småbarnsmor til denne stillingen vitner om en holdning det står respekt av, og jeg ser frem til å være en bidragsyter i en så fremoverlent og modig kultur. Dette var en mulighet jeg ikke kunne takke nei til. Det blir et krevende, men spennende prosjekt, og jeg ivrer etter å ta fatt på oppgavene sammen med den kompetente og motiverte Demokraten-redaksjonen og en Dagsavisen-ledergruppe som heier på oss, sier Ydse Krogstad.

Demokraten ble siste tilskudd til den voksende Dagsavisen-familien da avisen ble overtatt fra Agderposten Medier 1. januar. Journalist Martin Næss Kristiansen, som tidligere var reportasjeleder for Dagsavisens Østfold-utgave, konstitueres som reportasjeleder i Demokraten i perioden Ydse Krogstad er i permisjon. Nåværende Demokraten-redaktør Tomm Pentz Pedersen går 1. april over i ny stilling som journalist, lederskribent og debattansvarlig.