Nyheter

Slik var julekvelden på Scandic City

Før jul skrev Demokraten om de frivillige organisasjoner og stiftelser som arrangerer juleselskap for de enslige og trengende julaften 2017. Julaften tok Demokraten runden rundt Julaften for høre hvordan det gikk med de forskjellige arrangementene.

Det var rekordstor deltagelse i årets utgave av Juleselskapet på Scandic City.

På hotell Scandic City kunne Kiwanis medlemmene Øystein Engdal, Roger Edvardsen og Leif Andreas Solberg fortelle at i den 26 år lange rekken av julefeiringen på City så er årets utgave av Juleselskapet det mest besøkte.

Blant de 170 som deltok i juleselskapet fant vi 95 år gamle Anna Fjeldberg fra Utgårdskilen i Hvaler.

- Jeg ble hentet av en kjempehyggelig sjåfør hjemme og kjørt helt til døra. Her er det mange hyggelige mennesker som ofrer julaften for oss, da er det ikke rart vi storkoser oss. Det er rikelig med deilig mat og dessert forteller den blide Anna Fjeldberg fra Utgårdskilen. Anna forteller at hun ikke har noen familie med unntak av en søster som er den situasjon at hun trenger hjemmesykepleier hele tiden. Da er dette Juleselskapet perfekt for meg.

Uten de frivillige hadde det ikke vært mulig å gjennomføre det tradisjonsrike Juleselskapet. Blant de mest trofaste hjelperne er ekteparet Thomesen.

- Vi har vært med i 16 år nå, og for oss blir det er ingen jul uten Juleselskapet på City. Vi har vært med som sjåfør i fire år, men nå er det bare servering som gjelder forteller ekteparet Thomsen.

Hva får dere til å gi bort Julaften og være med som frivillig her i kveld?

- For det første så får vi egentlig en ganske tidlig Julaften hjemme, så for vår del er valget lett. Det hele begynte med at jeg vill prøve å være med her, men da sier min mann at han også hadde lyst til å hjelpe til. Siden har vi ikke kunnet la være å hjelpe til, det er så veldig givende forteller Wenche Thomsen.

- Ja, også tilhører vi Frelsesarmeen og siden de ikke har noen arrangement på julaften er det naturlig for oss å bruke aften her. Dessuten treffer vi veldig mange flotte mennesker forteller Christian Thomsen.

Også i år hadde Kiwanis laget et topp program. Konferansier var Jon Hesla Halvorsen. Musikk og sang ved Einar Solem, Kari Stokke, Bjørnar Spydelvold, Arne Børresen og Espen Kristoffersen. Juleevangeliet ved Petter Skauen. Julehelsen fra Fredrikstad kommune ved visevaraordfører Kari Agerup. Alle barna fikk besøk av Julenissen som delte ut poser til barna.

På restaurant Slippen var arrangementet Min Jul i regi av Blåkors i full gang da Demokraten tok turen innom. Det er restaurant Slippen som har åpnet dørene for Min Jul og gitt arrangement Min Jul både mat og husvære denne Julaften.

- Ja her er vi godt i gang forteller Slippen medeier Ingeborg Nygaard. Alle gjestene er på plass og maten er klar. Stemningen er god og vi har full kontroll smiler Nygaard.

Det er Plankebyen frivillighetssentral som har pyntet og ommøblert restauranten til denne julaften og sørget for at alle familiene og barna får individuelle pakker til både store og små.

I kulissene ventet Marianne Antonsen og hennes ektemann Henning Friise. De har takket ja til å gi Min Jul en riktig herlig Julestemning.

- Det var en stor ære for oss å bli spurt om å synge og skape god Julestemning. Egentlig burde vi ha vært med her hele dagen, men vi har hatt et dødsfall i familien og har hatt nokk å gjøre så vi rekker ikke mer, forteller Marianne Antonsen og Hennig Friise.

Også hos Kirkens Bymisjon sin Cafè Britannia er det Julearrangementet i full gang. Her blir vi møtt i døra av Sarah Kristiansen og Hedda Mikkelborg som ønsket alle gjestene velkomne inn. De blide jentene kunne fortelle at gjestene var mange på og at stemningen var god.