Nyheter

Starter jakt på redaktør for Demokraten og tilfører totalt fire nye årsverk

Dagsavisen overtar 1. januar eierskapet i Fredrikstad-avisa Demokraten, og har nå besluttet å flytte to stillinger fra Dagsavisens Østfold-redaksjon til Demokraten. Det vil i tillegg bli lyst ut to ekstra stillinger i redaksjonen.

Blant annet skal man på jakt etter en lokal redaktør. Dagens administrerende direktør og ansvarlige redaktør Tomm Pentz Pedersen går over i ny stilling i redaksjonen.

Mer lokal journalistikk 

– Vi kommer til å tilføre Demokraten både flere lokale stillinger og mer lokal journalistikk, samt innhold fra Dagsavisens nasjonale og internasjonale stoffproduksjon gjennom vår etablerte utgavemodell for konkurranseutsatte nummer to-aviser. Det blir tykkere aviser med lokalt, nasjonalt og internasjonalt innhold, og bedre digital dekning for leserne i Fredrikstad. Hvordan dette blir i praksis og hvor fort den økte satsingen kommer til å skje, er det litt tidlig å si nå. Det er imidlertid avklart at jeg går inn som administrerende direktør i Demokraten over nyttår, slik jeg også er for de øvrige Dagsavisen-utgavene, og at vi med dette letter den lokale redaksjonen for administrativt arbeid. Vi starter også umiddelbart jakten på en lokal redaktør med digital teft som kan tilpasse Demokraten til den vellykkede Dagsavisen-modellen, samt en ekstra reporterstilling. I tillegg styrkes redaksjonen med to årsverk fra Dagsavisens eksisterende Østfold-redaksjon, sier Eirik Hoff Lysholm, administrerende direktør og sjefredaktør i Mediehuset Dagsavisen

Meningsbærer 

– Jeg er glad for at vi får med oss Tomm Pentz Pedersen videre som meningsbærer og journalist i Fredrikstad etter at vi endrer driftsmodell. Tomm har lenge hatt et ønske om å skrive mer, og det får han som lederskribent, journalist og debattansvarlig i det som blir Dagsavisen Demokraten når vi endrer driftsmodell en gang over nyttår. Inntil da vil han fortsatt stå i stilling som ansvarlig redaktør. Jeg har stor respekt for den innsatsen Tomm har lagt ned for at Demokraten fortsatt skal finnes som lokalavis i Fredrikstad. Han har vært nødt til å ta seg av en rekke oppgaver, fra skriving selv, til administrasjon og sideombrekking. Nå får han konsentrere seg mer om det han selv har mest lyst til å gjøre, nemlig å skrive, uttaler Lysholm.

 Passer ypperlig inn

– Dagsavisen har en modell som passer ypperlig inn for Demokraten. Konkurransesituasjonen i Fredrikstad er tøff, men samtidig har avisa fortsatt en sterk merkevare og er kjent for å være uredde i valg av saker. Satsingen som våre nye eiere ruller ut, viser at Dagsavisen virkelig mener noe med overtagelsen av Demokraten, sier ansvarlig redaktør Tomm Pentz Pedersen.