Nyheter

Bjørge Johansen til minne

Det var med sorg vi mottok budskapet om at Bjørge Johansen har gått bort. Bjørge hadde et langt politisk engasjement for Arbeiderpartiet bak seg, først i Borge kommune og senere i Fredrikstad.

Bjørge var varaordfører i Borge kommune i flere perioder. Han sloss mot kommunesammenslutningen, men da vedtaket var fattet, ble han aktivt med i nye Fredrikstad i kommunestyret og som leder av kommunedelsutvalget i Borge fram til nedleggelsen i 2001. Bjørge ble da leder av omsorgsutvalget og etter valget i 2003 fikk han en ny, stor oppgave som leder av Planutvalget. Senere, som leder av den faste plan- og byggekomiteen helt fram til 2015, loset han en rekke byggeprosjekter trygt i havn innenfor de rammene som var satt.

Bjørge opparbeidet seg stor respekt i sine politiske verv, både innad i partiet og på̊ tvers av politiske skillelinjer. Bjørge var leder for Fredrikstad Arbeiderparti i perioden 1993 – 1996. Han var en jordnær politiker, oppvokst og formet i arbeiderbevegelsens verdier. Han var en viktig ressurs i Arbeiderpartiets gruppe, særlig når det gjaldt budsjettarbeid. Få kunne forstå tall og økonomi så godt som Bjørge.

Arbeiderpartiet har mistet en av sine solide og trofaste politiske håndverkere. Vi takker for årelang innsats for partiet og innbyggerne i Borge og Fredrikstad.

Våre tanker går til hans nærmeste.

Siri Martinsen 
Leder Fredrikstad Arbeiderpart
i

Mer fra Dagsavisen